El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, 'Ciutat de la Ciència i la Innovació' 4 anys més

Reunió plataforma intel·ligent / AM

Va aconseguir la distinció per primera vegada a 2011

El govern central ha considerat que Alcoi torne a ostentar, 4 anys més, la distinció de 'Ciutat de la Ciència i la Innovació'. Segons el consistori, formar part d'aquesta xarxa comporta una sèrie de beneficis en el marc de les polítiques d'I+D+i i de desenvolupament local del Govern de Pedro Sánchez.

Alcoi comparteix distinció amb Barakaldo, Valladolid, Castelló de la Plana, Sant Boi, Aranda del Duero, Salinas, Ejea de los Caballeros i Villamayor. Cal recordar que Alcoi va passar a formar part en 2017 del Consell Rector de la Xarxa de ciutats de la Ciència i la Innovació (ARINN), que engloba 62 municipis de tota Espanya que han rebut la distinció per part del Ministeri.

Alcoi va ser nomenada ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ en 2011 i va renovar aquest títol en 2015. A més, l'elecció de la seua candidatura li va permetre incorporar-se a la xarxa Innpulso.


L’alcalde, Toni Francés, indica que "cal tindre en compte que la renovaciód'aquesta distinció no és automàtica, sinó que està subjecta a l'avaluació d'un jurat que ha valorat el treball dut a terme per la ciutat durant aquests anys. Continuar ostentant aquesta distinció significa que el projecte d'innovació del consistori és encertat i continua rebent el suport del Ministeri”.

Entre les actuacions d'aquesta estratègia, Francés subratlla la implantació d'una xarxa de comunicacions IoT, la transició cap a l'Administració Electrònica, els avanços en la Compra Pública Innovadora o el treball dut a terme per a implementar eines tecnològiques que milloren l'atenció a persones majors que viuen en soledat.


Altres fites importants, segons informa el consistori, seran en un futur pròxim la plataforma de ciutat que integrarà la informació recollida a través dels diferents sensors municipals o el parc tecnològic de Rodes, en el qual s'impulsaran projectes de robòtica i digitalització, fomentant tant la innovació com l'emprenedoria. A ARAMULTIMÈDIA ja hem conegut part d’aquests sensors.