El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ciutat del Nadal tanca desembre amb rècord de visitants

Alcoi ciutat del Nadal tanca desembre amb rècord de visitants
L'increment de visitants ha sigut del 20% respecte del 2016

El període nadalenc a Alcoi ha tancat el mes de desembre amb un increment notable dels visitants i Alcoi ciutat del Nadal es consolida com a destinació del País Valenciá

Un increment del 24% de visitants respecte al 2016, és el que ha fet la campanya d'Alcoi Ciutat del Nadal en el període nadalenc.

Aquest increment notable en el mes de desembre revela que gràcies a l'oferta conjunta que representa Alcoi Ciutat del Nadal, s'està aconseguint desestacionalitzar la demanda que tradicionalment es concentrava en el dia del Bàndol i Cavalcada.

Les activitats que han fet possible aquest increment han sigut, l'ampliació de l'oferta entorn del recurs del Nadal amb exposicions de cartells, de pessebres, rutes del Tirisiti, el Mercat de Nadal, l'oferta comercial, les sessions ampliades del Tirisiti, etc.

Comptabilitzan totes les visites, els visitants del Casal del Nadal ha obtingut un total de visitants de 2.842 enfront dels 411 de l'any passat, 7 vegades més turistes.

Per altra banda, els visitants a la web de turisme, hi ha incrementat en usuaris en el període de Nadal. S'ha passat dels 5.799 usuaris en 2016 als 9.811 en 2017. Quant a les visites de 20.683 en 2016, s'ha passat a 33.313 en 2017.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme diu que, "aquestes xifres són un indicador que reflecteix que anem per bon camí, que les polítiques de promoció estan donant els seus resultats i que la implicació de la ciutat és fonamental, en concret del sector comercial i turístic. La coordinació de les diferents regidories; festes, cultura, comerç i turisme en aquest projecte ha sigut i és clau, i és que ‘Alcoi ciutat del Nadal’ més enllà d'un eslògan el que pretén és crear contingut, ampliar la proposta nadalenca i dinamitzar econòmicament i culturalment la ciutat per més temps amb una oferta de qualitat, única i plena de valors tradicionals que de la mà d'entitats, associacions i del sector empresarial hem de ser capaços de mantenir, i sobretot canalitzar per a no morir d'èxit i no defraudar ni al visitant ni a nosaltres mateixos en el futur. Per açò és necessari reflexionar sobre la necessitat d'ampliar en serveis i dotacions de cara a poder proveir la demanda d'un turista cada vegada més exigent i un mercat cada vegada més competitiu. Per a açò és necessari que sector privat i administració es coordinen i donen alé a una emprenedoria vinculada al turisme, capaç no solament d’absorbir la demanda creixent sinó que servisca en si mateix d'atracció a la destinació".