El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi combatrà les rates, els mosquits i la processionària durant l'estiu

L'empresa encarregada de la desratització assegura que "la densitat de rosegadors es troba per davall del màxim recomanat per l’OMS", segons el comunicat de l'Ajuntament

L'Ajuntament d'Alcoi té previst intensificar els treballs per controlar insectes i rosegadors. Concretament es combatran els mosquits, la processionària i les rates. Els treballs s’iniciaran durant la primera quinzena de juny i incidiran en punts especialment problemàtics com el clavegueram. En el comunicat de l'Ajuntament es pot llegir que l'empresa encarregada del servei ha especificat que "la densitat de rosegadors es troba per davall del màxim recomanat per l’OMS".

Pel que fa a la desratització, al clavegueram s’han previst altres dues campanyes durant l’estiu: la primera començarà la segona setmana de juny, i la segona la tercera de setembre. Als centres educatius i municipals, on ja es va efectuar una primera campanya en març, es duran a terme les pertinents revisions estivals: en juny als centres educatius, i en juliol als centres municipals.

Altra de les espècies a combatre és el cuc de la processionària, per a la qual s’han d’instal·lar trampes cada any de manera ininterrompuda. Les trampes es col·locaran a mitjans de juliol. Vora trenta punts de la ciutat seran tractats. Quant al control dels mosquits, l’empresa encarregada del servei ha previst tractaments mensuals durant juny, juliol i agost. Els punts conflictius són aquells on s’acumula aigua, com els embornals per exemple, on s’actuarà mitjançant ús de larvicides.