El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi combina 5G i Smart City per a potenciar la ciutat

Telefònica gestionarà la Plataforma Smart City, que combinada amb el 5G vol millorar el sistema d'arreplegada de dades i gestió de la ciutat.

Ajuntament i Telefònica asseguren que Alcoi és capdavantera per combinar el 5G amb l'Smart City. Telefònica ja ha encés el 5G a la ciutat, que a finals d'any arribarà al 80 per cent de la població.

Alcoi ja disposa de 5G, i a finals d'any està previst que el 80 per cent de tota la població, urbanitzacions incloses, hi puguen accedir. El 5G, segons expliquen des de Telefònica, presenta avantatges clars davant el seu antecessor el 4G: més amplària de banda, més velocitat i millor latència (el temps entre que s'envia el senyal, es processa, i torna a un dispositiu); a més de permetre ampliar l'Internet de les Coses perquè cada estació base pot connectar fins a un milió de dispositius. "És una tecnologia feta per a la Indústria", assegura la companyia, que ajudarà al bot cap a la Indústria 4.0.

Però des de Telefònica, com expliquen en el vídeo, destaquen el fet que la ciutat combine 5G amb Smart City. Alcoi serà el "camp de prova on experimentar les solucions de futur", assegura José Manuel Plaza, gerent d'Administracions Públiques de Telefònica a la Comunitat Valenciana. L'alcalde també ha anunciat que la companyia telefònica és l'empresa que millor oferta ha presentat al concurs públic municipal per a la gestió de la Plataforma Smart City i el desplegament de dispositius amb IoT (Internet en les Coses).