El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi commemora els 25 anys de vacances de l'Ovidi amb un cicle d'activitats

Escultura d'Ovidi al barri del Viaducte.

També s'ha dissenyat un segell amb què identificar totes les accions commemoratives pel 25 aniversari de les vacances d'Ovidi.

Un quart de segle en compleix en 2020 de la mort d'Ovidi Montllor. Per tal de commemorar aquesta efemèride, la ciutat que el va veure nàixer ha organitzat un cicle d'activitats que inclou exposicions, concerts, recitals i altres iniciatives.

El cicle expositiu s'enceta aquest dimarts 4 de febrer -coincidint amb el dia del seu neixememt- al Centre Ovidi Montllor amb una mostra anomenada 'Perquè vull'. Estarà conformada per un recull d'obres entre altres d'Antoni Miró, Jordi Botella, Paco Grau o Xavi Terol. La següent exposició s'inaugurarà l'endemà, a la casa de Cultura, amb un recull d'escultures obra de l'artista Rafael Amorós. Amb el títol 'O D'Ovidi', contindrà diferents escultures forjades amb metall.

L'última de les exposicions -VINTICINCVACANCES- s'inaugura en la llotja de Sant Jordi el 6 de febrer. Estarà ubicada a la llotja de Sant Jordi i en ella participaran artistes com ara Neus Bou, Mercé Díaz, Xavier Lorenzo, Josep Bou i altres artistes d'arreu del País Valencià. Durant la inauguració d'aquesta última exposició actuarà el músic i amic de l'Ovidi Jordi Gil, amb l'acompanyament del saxofonista Moisés Olcina, i la poesia recitada de Josep Sou. Totes tres exposicions romandran en actiu fins a finals de març.

Des de l'Ajuntament d'Alcoi s'ha dissenyat un segell amb què identificar totes les accions commemoratives pel 25 aniversari de les vacances d'Ovidi, no soles en Alcoi, sinó també en altres parts de la geografia valenciana. Una d'aquestes activitats paral·leles serà el concert del grup El Diluvi, el 13 de març al Teatre Calderón, i durant el qual s'homenatjarà la figura del cantautor alcoià.Segell dissenyat per Gilberto Dobón.