El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi commemora per primera vegada el Dia Mundial del Modernisme

Casa Laporta

Cada visita té un preu de 12 € i les inscripcions es poden realitzar a través de la pàgina web www.guiarteconarte.es o telefonant al 650 59 42 32.

S’han organitzat dues visites teatralitzades que giraran entorn dels principals materials constructius del Modernisme: vidre, fusta, ferro o pedra.

Les visites teatralitzades, a càrrec de Guiarte con Arte, es dividiran en dos dies: la primera sessió serà el dissabte 10 de juny i la darrera el diumenge 11 de juny, ambdues a les 11:00 hores. Amb elles, es pretén celebrar el Dia Mundial del Modernisme, al qual Alcoi se suma per primera vegada com a membre de la Réseau Art Nouveau Network, també coneguda com a RANN.

 

Aquesta commemoració, el 2023, s’ha dedicat en exclusiva a les tècniques de treball i, sobretot, als materials principals que es van emprar per a construir els edificis modernistes. Estem parlant del vidre, la fusta, el ferro forjat, la pedra... És a dir, elements propis de la revolució industrial que es produïen en massa i que, al mateix temps, contrastaven amb el treball manual, artístic i intel·lectual dels arquitectes.

 

No és cap misteri, però Alcoi és un nom que ha sonat i continua sonant arreu de tot el món pel que fa al Modernisme. De fet, juntament amb Terrassa i Barcelona, és l’única ciutat espanyola que forma part del RANN. A escala europea, per tant, Alcoi competeix amb Viena, Budapest, Darmstadt o Ljiubljiana.