El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi compta en 19 punts amb desfibril·ladors a espais públics i privats

Formació per a saber utilitzar els desfibrila·ladors

L'Ajuntament facilita el mapa amb els diferents desfibril·ladors a tota la ciutat, i considera que es consolida com "ciutat cardioprotegida".

L'Ajuntament d'Alcoi informa que acaben d'incorporar 4 nous desfibril·ladors a nous espais de la ciutat, en concret, el Mercat de la Zona Nord, l'Àgora, l'IVAM CADA d'Alcoi i el vehicle de l'agrupació contra incendis forestals d'Alcoi, ACIF. El regidor d'Emergències Jordi Silvestre explica que "a més de la col·locació d'aquests aparells que poden salvar vides, també hem tingut molt en compte la formació d'aquells que els utilitzen, ja que en cas d'una parada, l'efectivitat de la desfibril·lació primerenca en la recuperació d'un ritme cardíac eficaç és del 90%. I seguim promocionant el seu ús, també en les entitats privades, perquè adquirir desfibril·ladors suposa pensar en la vida dels seus treballadors, clients i col·laboradors".

 

En aquest mapa facilitat pel consistori es poden consultar les ubicacions concretes dels desfibril·ladors, 13 en espais públics i 6 en espais privats. Cada cor marca un punt d'atenció, on pot haver un o dos aparells. De tots ells, l'Ajuntament diu que ha adquirit 16 des del 2017, quan s'inicià el projecte per a ser una ciutat cardio-saludable, i que vol ampliar el nombre durant aquest 2020. També podeu clicar en la següent imatge per vore els punts concrets: