El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi condemna amb silenci i aplaudiments l’assassinat masclista

Plaça d'Espanya / AM

Araceli Poblador ha confirmat que “no hi havia denuncies prèvies ni estava registrada al sistema VioGén”, per aquest motiu “fa una crida perquè tothom, veïns i tota la societat, siguen capaços de posar veu al silenci de les víctimes”.
 

Centenars de persones s’han concentrat a la Plaça d’Espanya d’Alcoi per mostrar el seu rebuig a l’assassinat masclista ocorregut a la zona nord.

L’assassinat masclista d’Adoración ha commocionat Alcoi. Des de l’Ajuntament, traslladen el més sincer afecte a la seua familia i amics. El silenci i un llarg aplaudiment han protagonitzat aquesta concentració. També s’han escoltat crits de ‘Ni una menys’ i ‘Ens volem vives’.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha “lamentat” aquest cas ja confirmat de violència de gènere i ha posat de manifest la “importància de la unió de tothom en esta societat per superar i vèncer açó”. Per la seua part, la subdelegada del govern, Araceli Poblador, també ha estat present a la concentració i “condemna el cruel assassinat de la jove alcoiana de 27 anys. Manifesten la repulsa i el dolor pel crim però també per donar suport a la família”. Poblador ha confirmat que “no hi havia denuncies prèvies ni estava registrada al sistema VioGén”, per aquest motiu “fa una crida perquè tothom, veïns i tota la societat, siguen capaços de posar veu al silenci de les víctimes”.

Violència masclista

Foren els veïns de la finca, localitzada en el carrer Ferran El Catòlic, a la Zona Nord, els qui avisaren la Policia en escoltar un home caure pel pati de llums la matinada del diumenge 23 d’octubre. Els agents arribaren immediatament i el localitzaren. Però en entrar a la casa, per la força, trobaren la fona en el quarto de bany amb talls al coll. Els agents sanitaris van intentar salvar-la sense èxit.

Segons fonts consultades, qui si ha sobreviscut és l'home, de 29 anys. Tot ha passat a les 2 de la matinada de diumenge. Segons els veïns consultats, la parella, que no estava casada, compartia casa des del passat Nadal, i havien estat algunes setmanes separats després de discutir.