El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi connectarà els seus barris amb un itinerari verd aprofitant l’antic traçat ferroviari

Es crearà una infraestructura de mobilitat sostenible, que prioritzarà els itineraris per als vianants i ciclistes, així com el transport públic.

Un dels objectius dins del Pla d'Acció de l'Agenda Urbana és evitar la dispersació urbana i revitalitzar zones de la ciutat que estàn en desús. Es busca fer-ho mitjançant una proposta que respecte el medi ambient i siga sostenible i integrador.

Alcoi està elaborant el Pla d'Acció de la seua Agenda Urbana, un document amb una sèrie d'accions a executar fins a 2030, relacionades amb 10 Objectius Estratègics i amb la meta final de millorar la ciutat en tots els seus aspectes.

Un dels objectius principals és aconseguir una trama urbana més compacta i equilibrada, reurbanitzant aquells espais infrautilitzats o en desús. Es vol evitar la dispersació urbana i revitalitzar la ciutat i a aconseguir-ho es planteja un projecte que pretén connectar la ciutat a través d'un itinerari verd, sostenible i integrador. Per a això s'aprofitarà l'antic traçat ferroviari al seu pas per la ciutat, la qual cosa donarà lloc al projecte de Via Parc.

La fi principal és aprofitar eixe traçat per a connectar diferents àrees de la ciutat històricament aïllades i amb això revitalitzar i regenerar el corredor que les vertebrarà al llarg de la ciutat. A més, crearà una infraestructura de mobilitat sostenible, que prioritzarà els itineraris per als vianants i ciclistes, així com el transport públic. Sempre de fons, el respecte al medi ambient, amb incorporació de parcs i espais que permeten el desenvolupament d’activitats saludables.

Altres objectius

Altres aspectes importants d’aquest objectiu són millorar l'accessibilitat universal a espais, equipaments públics, habitatges i serveis bàsics; reduir la contaminació acústica, lumínica i visual; impulsar la regeneració urbana, especialment dels barris més vulnerables; i reurbanitzar els diferents carrers d'Alcoi, prioritzant aquells que es troben en l'àmbit d'actuació del procés de conversió en zona de vianants del Centre històric. Finalment, es projecten actuacions, tant de rehablitació arquitectònica com d'eficiència energètica en diferents edificis públics.