El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi consensuarà amb la ciutadania la redacció del nou contracte de l'autobús

Vehicle de la flota municipal d'autobusos.

El servei d'autobús en Alcoi ha finalitzat 2019 amb 87.000 usuaris més respecte a l'any anterior.

En 2020 finalitza l'actual concessió del servei municipal d'autobusos, és per això que l'Ajuntament d'Alcoi ja es troba preparant la redacció del pròxim contracte. La particularitat d'aquest nou servei és que serà consensuat amb la ciutadania.

Des de l'Ajuntament afegeixen que el nou servei també "haurà de tindre en compte els canvis de la ciutat als últims anys i, especialment, el pla per fer el centre de la ciutat, zona per als vianants". La tasca de redacció del contracte recaurà en el nou tècnic del departament de mobilitat, incorporat a la plantilla municipal des del passat mes de desembre per tal de cobrir una baixa.

El tècnic començarà la redacció del nou servei reunint-se amb les entitats veïnals, socials i econòmiques de la ciutat, els centres educatius i els partits polítics. El nou plec comptarà també amb un pla de participació i estudiarà totes les innovacions tècniques que han aparegut als últims anys per a tindre en compte quin tipus de vehicles, les seues prestacions i la tecnologia més adient, pensant en l'orografia de la ciutat i en la mobilitat sostenible.

Increment del nombre d'usuaris

El servei d'autobús en Alcoi ha finalitzat 2019 amb 87.000 usuaris més respecte a l'any anterior. El nombre d'usuaris totals se situa en 2019 en 1.738.613 persones i és el més alt dels últims cinc anys, augmentant des de 2015, en prop de 400.000 usuaris. La pujada d'usuaris es reparteix durant tots els mesos de l'any, i en tots ells, es nota augment d'usuaris respecte a 2018.