El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi continua en el “Digital Cities Challenge” tres anys més

15 ciutats formen part d’aquest programa que té com a objectiu promoure la digitalització i la intel·ligència artificial. L’ampliació d’aquest projecte es va anunciar al 5é Academy Seminar a Brussel·les

Alcoi continuarà dins del programa “Digital Cities Challenge” durant tres anys més. Aquest nou projecte serà la continuació del primer que finalitza en juny d’aquest any i que pretén consolidar la xarxa de ciutats europees creada amb el programa, que ja en son 15. També dóna suport perquè les ciutats puguen fer un pas més en la implementació de la seua estratègia digital mitjançant la posada en marxa de les accions i projectes concrets sorgits de la primera part d’aquest pla, que com ja hem dit, finalitza en juny, i així posar l’accent en la intel·ligència artificial.

L’ampliació s’ha anunciat al 5é Academy Seminar celebrat a Brussel·les, on estava el regidor d’Innovació, Manolo Gomicia, i l'alcalde, Toni Francés, en representació de la ciutat d’Alcoi. En aquest encontre ha participat amb diversos municipis de tota Europa en taules redones i networkings, i s’ha comptat amb experts d’Smart City de Milà i Copenhaguen; i de mobilitat, de Glasgow i Brussel·les.

Recordem que aquest programa, del qual Alcoi forma part juntament amb Algecires i Granada en tota Espanya, ha servit per a implementar polítiques digitals en la localitat, des d'un punt de vista administratiu, empresarial i social. A més, Alcoi pretén retenir el talent qualificat en aquesta matèria, crear emprenedors i crear nous llocs de treballs centrats en el món digital.