El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi contra la violència de gènere

Aroa Mira acompanyada del president d'ACOVIFA i de la tècnic en Igualtat de l'Ajuntament Ruth Tomàs.

Amb motiu del dia Internacional contra la violència de gènere Alcoi acull un programa d'activitats que inclou tallers, conferències, exposicions artístiques i projeccions de cinema. Les activitats es desenvoluparan fins al 26 de novembre i serviran per a conscienciar sobre un problema que ha acabat amb la vida de més de 40 dones al nostre país en allò que portem d'any.

Apunyalada, enverinada, a martellades, disparada, a colps, estrangulada, atropellada, dessagnada, degollada, amb una pedra, amb un bat i cremada; són els diferents mètodes utilitzats per a assassinar a aquestes més de 40 dones. L'Ajuntament d'Alcoi ha llançat una campanya de conscienciació "visual i impactant", en paraules de la regidora Aroa Mira, amb què actuar sobre una societat en la qual "alguna cosa està fallant".

El programa d'activitats d'aquesta campanya s'enceta aquest 19 de novembre amb una xerrada taller impartida per l'artista feminista Vero McClain. També s'han programat altres xerrades com la de Tere Mollà, agent d'Igualtat, sota el nom "El Patriarcat i el lideratge de les dones"; o una altra per a parlar de la violència obstètrica, aquella que es produeix durant l'embaràs, el part i el post-part. El divendres 23 de novembre tindrà lloc la lectura d'un manifest, a càrrec de l'escriptora Laura Tárraga, amb el qual homenatjar a les víctimes de la violència de gènere.

La iniciativa ha aconseguit mobilitzar a diferents entitats alcoianes, com són el col·lectiu 8 de març, l'associació de Mare a Mare, el Campus d'Alcoi de la UPV o l'Associació Contra la Violència de Gènere i Familiar Alcoi i Comarca (ACOVIFA).

En nom d'aquesta última, el seu president, Gabriel Aura, ha volgut incidir en l'educació com una "eina fonamental" per tal d'acabar amb la violència de gènere. És per això que han convocat un concurs de dibuix per als alumnes de 1r d'ESO de la ciutat, els treballs dels quals es poden contemplar al rebedor de l'Ajuntament fins al dia 23 de novembre. D'altra banda, durant la setmana del 26 al 2 de desembre al centre comercial Alzamora, s'exposaran una sèrie de treballs artístics a càrrec de M. Jordà, la venda dels quals serà a benefici d'ACOVIFA.

Totes les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere es poden consultar a continuació.