El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi contractarà 52 persones desocupades, preferentment, a conseqüència de la Covid-19

Ajuntament d'Alcoi / AM

Desenvoulparan tasques per tal d'ajudar a la gestió i millor la situació causada per la Covid-19

La Conselleria d'Economia ha concedit a l'Ajuntament d'Alcoi 640.867,86 euros dins dels programes Avalem per a la contractació de persones. En concret, 533.400,37 euros per a 45 contractacions dins del programa Avalem Experiència ECOVID2020 i 107.467,49 en Avalem Joves per a 7 contractacions.

Avalem Experiència ECOVID2020 està destinat a la contractació de persones desocupades d'almenys 30 anys, preferentment desocupades a conseqüència de la conjuntura derivada per la COVID 19. Concretament seran tasques d'assistència social, suport en el compliment de les mesures preventives, desinfecció d'espais públics, suport en centres educatius, guarderies i altres centres de formació, suport en la prevenció de la COVID 19 i suport en activitats culturals, recreatives, turístiques i esportives.

Des de la Direcció General d'Ocupació i Formació s'ha concedit a l'Ajuntament d'Alcoi una subvenció per import de 533.400,37 euros que donarà lloc a la contractació de 45 persones en 6 ocupacions diferents: Conserge, Operari de Neteja, Peó Forestal, Administratiu, Auxiliar d'Educador Infantil i Monitor d'Esport. La contractació està prevista per a l'última setmana del mes de novembre i tindrà una duració aproximada de 6 mesos.


En el programa Avalem Joves (EMPUJU), la concessió de subvencions per la contractació de les persones joves, que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana. Les persones destinatàries finals d'aquestes ajudes són les persones joves majors de 16 anys beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, condició que hauran de complir en el moment de la contractació. Es procedirà, durant la primera quinzena de desembre, a la contractació de 7 conserges durant un període de dotze mesos.


Alberto Belda, regidor d'Ocupació i Empresa, indica que "aquest pla d'ocupació és una de les mesures per a la recuperació econòmica i la creació d'ocupació, ja hem oferit ajudes per als comerciants, les petites empreses i autònoms que han patit la crisi provocada per la Covid 19”.