El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi crea el programa de foment de presència de la dona en la indústria

Poligon Sant Benet / AM

Segons l'Ajuntament, hi ha poca presència femenina en estudis vinculats al sector industrial, tant en Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior com en estudis universitaris tècnics.
 

L'Ajuntament d'Alcoi treballarà per reduir la bretxa de gènere en la Indústria. Les dades indiquen que hi ha una escassa presència de dones que exerceixen llocs de treball en aquest sector econòmic. Una de les causes és la poca presència femenina en la formació relacionada en la indústria. Amb aquesta finalitat, el consistori crea el programa de foment de presència de la dona en la indústria.

Transcendint l’aspecte estrictament laboral, s’entén que la igualtat d’oportunitats entre dones i homes és estratègica per a augmentar el nombre de dones en l’àmbit industrial.

Les dades indiquen que hi ha una escassa presència de dones que exerceixen llocs de treball en aquest sector econòmic. És important remarcar que hi ha poca presència femenina en estudis vinculats al sector industrial, tant en Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior com en estudis universitaris tècnics.

L'Ajuntament ha creat el programa de foment de presència de la dona en la indústria. Es tracta d’una iniciativa de nova creació que posarà el focus en diversos aspectes com és fomentar l'accés de les alumnes a l'FP de cicles industrials o donar a conèixer les altes possibilitats de trobar un lloc de feina en la indústria, entre d'altres.

Aquest és només un dels punts del pla industrial 'ImpulsAlcoi' té 28 accions concretes englobades en sis grans eixos d'acció: posicionament i promoció, talent humà, impuls industrial, transició ecològica industrial, modernització àrees industrials, innovació i digitalització industrial.  Aquesta acció, en concret, s’emmarca en l’eix 2, ‘Talent Humà’. Aquest pla per la igualtat també, s’emmarca dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En concret per complir l’objectiu 5. Aconseguir la igualtat de gènere i empoderar totes les dones i xiquetes.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés ressalta que "el nostre Govern sempre ha treballat per superar la discriminació per raó de sexe i promoure la igualtat d'oportunitats entre dones i homes. Hem treballat per fomentar la igualtat amb diferents accions i també ho hem de fer en la Indústria. Alcoi, és una ciutat que va ser, és i serà industrial. L’Ajuntament ha de ser un motor d’aquest caràcter industrial amb aquest Pla i les diferents accions alineades amb les polítiques europees i amb els objectius de desenvolupament sostenible".