El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi crearà el premi Isabel Clara Simó de narrativa, i una Mostra Nacional de Teatre Amateur

El Consell de Cultura. Imatge de l'Ajuntament

El Consell de Cultura d'Alcoi aprova els primers projectes a dur endavant. En total són 8 projectes amb un pressupost total de 39.000 euros

El Consell de Cultura d'Alcoi ha aprovat els primers projectes concrets a dur a terme, així com els diners que es destinaran dels pressupostos del 2019. Destaca un estudi dels espais industrials de la ciutat que estiguen en desús per a poder destinar-los a l'art o a la recuperació d'oficis. A aquest estudi es destinaran 12.000 euros, i s'encarregarà la comissió de patrimoni cultural del Consell.

També ha aprovat la creació del premi de narrativa Isabel Clara Simó, amb 10.000 euros de pressupost, i que estarà organitzada per la Comissió de Llibres i Literatura.

La Comissió d'Arts Plàstiques ha proposat 3 projectes: un concurs de pintura ràpida, un ral·li fotogràfic modernista, i un taller d'art impressió en 3 D. Les tres activitats tenen un pressupost estimat de 7.900 euros. La Comissió de Música i Audiovisuals prepararà activitats de Jazz per a la setmana modernista, i un curs de percussió, les dos activitats amb un pressupost de 7.100 euros. I per últim, la comissió d'Arts Escèniques proposa la creació d'una Mostra Nacional de Teatre Amateur, amb 12.000 euros de pressupost.

El regidor de cultura Raül Llopis diu que "des del primer dia vam dir que el Consell de Cultura d'Alcoi és un òrgan municipal constituït per al desenvolupament i aplicació d'una política cultural participativa a partir de la relació de diferents agents i col·lectius culturals, entés com un instrument d'assessorament, de disseny, d'avaluació i de creació artística, ara comencem a veure els fruits, amb activitats estudiades per cada comissió, aprovades pel Consell i amb partida pressupostària per dur-les endavant".