El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi crearà l'Agència d'Innovació amb 70.000 euros

Impulsalcoi està en línia amb el Pla Estratègic de Ciutat 2019-2025, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i de l’Agenda Urbana 2030 d'Alcoi.

'ImpulsaAlcoi' té molts projectes per tal de reforçar i incrementar el pes de l’activitat industrial al nostre territori fent d'Alcoi una ciutat industrial adaptada al segle XXI. Una d'aquestes accions és l'Agència d'Innovació d'Alcoi. L'Agència de la Innovació arrancaria en l'espai Àgora per a situar-se en el Parc Tecnològic de Rodes de manera definitiva. Amb un pressupost de 70.000 euros, estaria cofinançada per l'Ajuntament, però sempre buscant la col·laboració d'entitats autonòmiques com l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i Labora. Aquesta agència parteix de tot l'ecosistema, formatiu, emprenedor i empresarial que ja existeix.

La nova Agència d’Innovació  té com a objectiu sensibilitzar, aproximar i difondre la cultura de la innovació al nostre entorn i promoure l’ús de la innovació com a font generadora de riquesa social i econòmica. Una innovació oberta, amb participació ciutadana, col·laborativa, social i rendible socialment i econòmicament. Una agència que parteix d'una realitat innovadora ja existent, formada per una sèrie d’entitats, part del mapa de la innovació valenciana: els campus universitaris de la UPV i la UA; AITEX; EASD Alcoi; Àgora; CEEI Alcoi; i Districte Digital, juntament amb les agrupacions empresarials i la Cambra de Comerç.

La indústria que vol aconseguir l'Ajuntament d'Alcoi, segons es pot llegir en un comunicat, pretén ser un "sector intensiu en coneixement, orientat a productes d'alt valor afegit, amb mà d'obra qualificada, formació professional i universitària adaptada a les necessitats de les empreses i capacitat d'adaptació als canvis del mercat".

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca la importància de coordinar la innovació i convertir la investigació en productes que milloren la vida de les persones: "Som una ciutat industrial i emprenedora compromesa amb el seu futur, capaç de generar oportunitats d'ocupació i riquesa per a les alcoianes i els alcoians sense oblidar la sostenibilitat, i sent molt conscients de la importància que tenen la tecnologia, la ciència i la innovació per tindre una indústria d'alt valor afegit. Una indústria que ha demostrat en aquesta crisi sanitària que és capaç de reconvertir-se, reinventar-se, créixer i crear ocupació. Una indústria que amb una agència pot seguir impulsant la seua capacitat d'innovació, tindre més ajudes, crear aliances i projectes internacionals i convertir la investigació en béns i serveis reals adaptats al mercat".

ImpulsaAlcoi
El Pla industrial 'ImpulsaAlcoi' és, ara mateix, un document obert a les aportacions tant dels actors econòmics, socials, polítics com als ciutadans, en línia amb el Pla Estratègic de Ciutat 2019-2025, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i de l’Agenda Urbana 2030 d'Alcoi.

Compta amb 28 accions concretes, dins de les quals es troba l'Agència de la Innovació, englobades en sis grans eixos d'acció: posicionament i promoció; oferta formativa; potenciació de l'impuls industrial; descarbonització i modernització de les àrees industrials i innovació i digitalització.