El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi crearà un nou eix sostenible entre la zona nord i la carretera de Banyeres

Lorena Zamorano / AM

El termini per a la redacció del projecte d'execució de la urbanització i dels estudis i projectes complementaris serà de 6 mesos, segons l'Ajuntament

L'Ajuntament d'Alcoi ha iniciat els tràmits per crear un concurs de projectes per a la redacció de l'anomenat 'Via Parc', un "eix vertebrador que uneix l'accés Nord amb la carretera de Banyeres amb una longitud total de 1.901 metres i una superfície total de 66.937 m²", segons ha anunciat l'Ajuntament. El pressupost base de licitació és de 291.024 euros.

La Junta de Govern ha aprovat l'expedient de contractació per a adjudicar, per concurs de projectes amb intervenció de jurat per a la contractació de la redacció del projecte i a la direcció facultativa de les obres d'urbanització de ‘Via Parc’. Aquest es desenvoluparà, pràcticament, en l'àmbit de l'antiga esplanació del ferrocarril Alcoi – Alacant, dins del nucli urbà.

Pel que respecta a l'expedient de contractació per a adjudicar per Concurs de projectes amb jurat la redacció de projecte i la direcció de les obres d'urbanització de la futura ‘Via Parc’ s'estableixen un premi de 6.050 euros i dos accèssits, un de 3.630 euros i uns altres de 2.420 euros.

Cal indicar que el pressupost base de licitació (IVA inclòs) té un import de 291.024 euros. El termini màxim estimat per l'Ajuntament d'Alcoi per a la redacció del projecte d'execució de la urbanització i dels estudis i projectes complementaris serà de sis mesos, comptats des de la signatura de contracte.

La regidora d'Urbanisme, Lorena Zamorano, destaca que "la creació d'un itinerari verd, sostenible i integrador, pretén donar resposta a nous reptes, com la millora del medi ambient, la cerca de la igualtat social i la incorporació de criteris de salut al disseny de la ciutat. L'objectiu és aconseguir que la intervenció no sols resolga els problemes de mobilitat urbana, sinó que servisca perquè la ciutat siga més humana, més sostenible i saludable, posant el focus en l'espai públic i incorporant criteris de disseny urbà basats en la sostenibilitat, la naturalesa, la salut, l'energia, la perspectiva de gènere, la igualtat, la cohesió social i l'aprofitament de les noves tecnologies”.