El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi crearà una nova web, jornades i campanyes de conscienciació sobre habitatge

Alcoi / AM

L’observatori ha generat un diagnòstic per detectar els principals problemes de les vivendes per part dels assistents; fluxgrama relacional per establir la priorització i jerarquia dels problemes; planificació estratègica d'accions específiques que responguen als problemes detectats; i finalment, la valoració conjunta per part dels tres Laboratoris

L’Observatori Municipal de l'Habitatge d'Alcoi (OMHA) comença a prendre forma i crearà el que han nomenat com a comissió interdepartamental de l’Ajuntament en matèria d’habitatge. L’objectiu és crear una metodologia participativa en cadascun dels 3 laboratoris que formen l’OMHA.

L’observatori ha generat un diagnòstic per detectar els principals problemes de les vivendes per part dels assistents; fluxgrama relacional per establir la priorització i jerarquia dels problemes; planificació estratègica d'accions específiques que responguen als problemes detectats; i finalment, la valoració conjunta per part dels tres Laboratoris de les diferents accions proposades.


També han acordat dut a terme les següents accions la creació d’una comissió interdepartamental de l’Ajuntament en matèria d’habitatge i d’un nou portal web sobre l’habitatge a Alcoi. A més, respecte a les activitats es durà a terme la redacció d’un estudi diagnòstic sobre la tipologia d’edificis en àrees vulnerables així com les necessitats de la població usuària de l’habitatge social; l’organització d’unes jornades formatives sobre habitatge (tardor-hivern 2021), així com una campanya de comunicació amb l’objectiu de difondre la informació i les ajudes disponibles entre els agents i els usuaris finals que participen de la rehabilitació.


Des de l’Ajuntament indiquen que ja s’han convocat els tres laboratoris per a treballar en l’organització i disseny dels distints projectes prioritzats i la previsió d’execució és que estiguen acabats a final d’any.


La regidora d’Habitatge, María Baca, afirma que “s’ha fet una gran tasca de reflexió i posada en comú dels elements problemàtics per part dels diferents agents implicats en les polítiques d’habitatge així com noves propostes que sens dubte ens ajudaran a posar el focus en l’arrel dels problemes i millorar la qualitat de les accions que siguen dutes a terme a mitjà i llarg termini per part de diferents administracions i organismes”.


Per la seua banda el president de l'OMHA, Cristian Santiago, indica que “aquest full de ruta, ens ha de facilitar que l’observatori continue consolidant-se com una ferramenta útil per avaluar, corregir i millorar les polítiques públiques d’habitatge aplicades a la nostra ciutat. En definitiva, un espai de participació que ens permeta impulsar de forma conjunta i decidida, amb els diferents agents implicats, les accions necessàries que ens ajuden a garantir el dret a l’habitatge”.