El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ‘cuida’ els seus arbres amb un tractament natural

Aplicació del tractament a Sant Llorenç / Ajuntament

El tractament destaca pel consum nul d'aigua, el nul impacte ambiental, el respecte amb la fauna auxiliar, i l’ús estés per a múltiples patologies.

L’Ajuntament d’Alcoi ha aplicat un tractament natural als arbres per tal de protegir-los de plagues i altres malalties. Aquest tractament, nomenat d'endoteràpia vegetal, ja s’aplicava al pi contra la processionària. Ara s’apliquen els tractaments preventius a altres espècies com els til·lers o palmeres, ja que és eficaç contra el pugó i el morrut roig que afecta aquests arbres.

L'endoteràpia vegetal és un mètode terapèutic de tractaments fitosanitaris que consisteix en la injecció del producte fitosanitari o substància nutricional directament en el sistema vascular de la planta. Aquest sistema destaca respecte als tradicionals tractaments per l'absència de polvoritzacions o aspersions de productes químics que contaminen el medi ambient, sòls i aigües, així com per ser totalment innòcua per a la salut de les persones i animals, podent-se utilitzar a qualsevol hora del dia.


Entre els avantatges, segons l’Ajuntament, destaquen la gran persistència, el consum nul d'aigua, el nul impacte ambiental, el respecte amb la fauna auxiliar, i l’ús estés per a múltiples patologies.


Des del govern municipal indiquen que “treballem per millorar la qualitat de vida de la ciutadania i una forma també és reduint la polvorització de productes químics que a més podien resultar perillosos per a les persones o mascotes”.