El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi demana 200.000 € al Consell per a finançar la nova rotonda d'accés nord

Rotonda d'accés nord a Alcoi.
  • El consistori ha sol·licitat a l'IVACE 1,2 milions per a millorar els polígons de la ciutat en 2020, tots excepte el Castellar.
  • Amb aquest finançament també es vol invertir en instal·lació de fibra òptica, millora de carrers, i l'impuls d'ajudes als empresaris del polígon Cotes Altes.

200.000 € sol·licitarà l'Ajuntament d'Alcoi a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a escometre la construcció de la nova rotonda d'accés nord a la ciutat. L'ajuda serviria per a finançar aproximadament una quinta part del cost de l'obra.

Aquestes ajudes són part dels 1,2 milions que el govern local ha demanat a l'IVACE en concepte d'ajudes per a millorar els polígons industrials de la ciutat durant 2020. El regidor d'Ocupació i Empresa, Alberto Belda, assegura que s'està treballant paral·lelament per aconseguir finançament d'altres administracions, no obstant això, s'ha decidit incloure també la sol·licitud en el programa d'ajudes de l'IVACE "amb la intenció d'evitar imprevistos i que la rotonda nord siga una realitat com més prompte millor". L'obra total està valorada en un milió d'euros aproximadament, així que l'ajuda de l'IVACE cobirira una quinta part del cost total.

Altres actuacions

Són quatre els polígons d'Alcoi per als quals s'ha demanat finançament; tots a excepció del polígon del Castellar. Algunes mesures que es proposen estan relacionades amb la instal·lació de fibra òptica, i també amb la reurbanització de la carretera Font Roja i el reasfaltat en la zona de la Beniata. En el Santiago Payá es demana subvenció per solucionar desperfectes del cunetó, per la connexió de vianants i per a reasfaltar.

En Cotes Altes es proposa la connexió del carril bici amb l'eix de ciclistes i vianants, i ajudes empresarials per a les empreses del polígon. Belda explica aquesta última actuació: "En aquest cas, els mateixos empresaris presentarien les actuacions relacionades amb l'adequació de les façanes i rebrien el tant per cent corresponent de la subvenció".