El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi demanarà a la Generalitat que els ciclistes puguen tornar a circular per la Font Roja i Mariola

Cava Arquejada i vista del Montcabrer.

El ple de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat una moció per a instar al Consell a que modifique els reglaments d'ús dels parcs naturals.

Les demandes dels ciclistes de muntanya han tingut efecte i l'Ajuntament sol·licitarà al govern autonòmic que els parcs naturals de la Serra de Mariola i la Font Roja es tornen a obrir per a la circulació de bicicletes. La decisió s'ha pres al plenari d'aquest 25 de febrer, amb els vots a favor de PP, Cs i PSPV; i el vot contrari de Guanyar i Compromís.

El compromís adoptat pels grups polítics -arran de la moció presentada pel PP- implica sol·licitar una modificació dels Plans d'Ordenació de Recursos (PORN), i els Plans Rectors d'Ús i Gestió (PRUG) de tots dos parcs naturals. Aquestes modificacions contemplen que les bicicletes puguen circular per totes les pistes i sendes forestals, respectant sempre el pas de senderistes. D'aquesta manera, el desplaçament 'no motoritzar' es consideraria compatible amb l'ús excursionista, sempre que no es tracte d'excursions organitzades amb més de 10 vehicles sense motor. La proposta també inclou restriccions per a bicicletes, com puga ser la prohibició per circular camp a través, o la restricció d'accés a zones d'especial protecció.

El regidor del PP, Nacho Palmer, s'ha encarregat de defensar la moció davant la resta dels grups municipals i d'un nodrit grup de ciclistes que s'han desplaçat fins al saló de plens. Palmer ha destacat el caràcter "flexible i obert" de la proposta i la necessitat d'assolir una "compatibilitat d'usos als parcs"; arguments que han aconseguit el vistiplau de Ciutadans i socialistes. El suport d'aquests últims però, ha estat supeditat a una esmena plantejada pel regidor Jordi Martínez, amb la qual dotar de veu i vot a les juntes rectores dels dos parcs per a definir els itineraris ciclistes.

En nom de Compromís, la regidora Anna Climent ha anunciat la negativa de la seua formació al·legant el "deteriorament actual de les sendes"; postura similar a la de Guanyar Alcoi, apuntant en veu del regidor Aleixandre Sanfrancisco el risc que suposa per als senderistes haver de compartir espai amb els ciclistes.