El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi demanarà una revisió del cadastre

Compromís confia que la revisió permeta abaixar els tipus impositius, i per tant, baixe l'IBI. Des del consistori no es mostren tan segurs perquè asseguren que la Direcció General de Cadastre ja els han "suggerit" enguany que els incrementen "perquè estan un 50 per cent per sota del valor del mercat".

El ple de l'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat un prec de Compromís Alcoi per demanar a la Direcció General del Cadastre una revisió dels valors de la ciutat. Des del consistori ho consideren "realment necessari", perquè, com denunciava Compromís, els valors de referència sobre el que s'aplica el cadastre a Alcoi es mantenen des de fa 20 anys.

Ara bé, el que no està clar és el possible resultat d'aquesta revisió cadastral. Des de Compromís es mostren convençuts que suposarà una reducció dels tipus impositius, precisament perquè els valors de referència són molt antics. Màrius Ivorra, portaveu de Compromís, explica que el preu de les vivendes ha baixat molt en aquests anys, però no l'impost, i la revisió permetrà "poder pagar un IBI més ajustat a la realitat". Es mostren satisfets que el prec s'haja aprovat al plenari i asseguren que "estarem vigilant al govern socialista" perquè s'inicie el procés de revisió.

Des de l'Ajuntament, la regidora Vanessa Moltó considera "necessària" la revisió, però alerta que des de la Direcció General del Cadastre els han "suggerit" enguany que apujaren un 1,03 el valor cadastral: "és el segon any que des del Ministeri de Vivenda ens remeten una carta per si volem augmentar els valors cadastrals, perquè estan un 50 per cent per sota del valor del mercat".