El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi demostra que està conscienciada amb el medi ambient amb l’EDUSI Green Day

Toni Francés: "A Alcoi som ben conscients del repte de futur que tenim per millorar el nostre planeta"

La plaça Enric Valor (La Uixola) d'Alcoi s’ha omplit de gom a gom per commemorar la jornada ‘EDUSI-Alcoidemà Green Day’. Grans i menuts han gaudit de tallers mediambientals i de Seguretat Viària, demostracions sobre sensors urbans i energies alternatives o un circuit per a provar vehicles elèctrics.

ARAMULTIMÈDIA també ha estat en l’acte i ofereix aquest vídeo amb les declaracions de l’alcalde, Toni Francés, i amb la completa explicació pràctica sobre Internet de les Coses i sensors, a càrrec d’Edgar Montilla, de l’empresa castellonenca IoTsens.


La jornada ha estat dirigida a un públic familiar. Cal recordar que la jornada EDUSI-Alcoidemà Green Day ha sigut triat per la Comissió Europea com un dels esdeveniments associats per a commemorar en fins a 30 països del continent la Setmana Verda Europea 2021 i ha servit també per a posar en valor les millores introduïdes a través d'estratègies de ciutat com la EDUSI-Alcoidemà, un pla de 20 milions d'euros cofinançats al 50% amb fons de la Unió Europea.


Un d'aquests projectes és la reurbanització del carrer Entença i les mesures aplicades per a millorar la mobilitat, la seguretat i l'accessibilitat d'aquesta via, una remodelació amb la qual s'ha aconseguit reduir el trànsit, augmentar la zona verda, disposar de nou mobiliari urbà i d'espai per a passejar i descansar. Segons l’Ajuntament, “unes actuacions que han transformat un carrer on predominava el trànsit rodat i la contaminació per a convertir-la en una altra on prevalen les persones”.

L’EDUSI-Alcoidemà Green Day ha comptat també amb diferents estands amb informació sobre projectes duts a terme per Transició Ecològica, com "Desplastifica't" o la campanya per a promoure la separació de residus orgànics. L'energia solar ha estat també present a través d'una demostració pràctica. Aquest departament ha organitzat, a més, excursions a diferents punts, com el projecte Canyet, la Font del Quinzet i el llit del riu Riquer. La seguretat vial també ha estat present amb completes explicacions de la Policia Local.