El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi destina 20.000 € per als pressupostos participatius infantils

Sessió al Centre Cervantes Jove

Les activitats que nasquen del projecte es duran a terme durant el segon semestre de l’any 2019.

L'Ajuntament d'Alcoi torna a posar en marxa el projecte 'Educació per a la Participació', també conegut com a 'Pressupostos Participatius per a Xiquets i Xiquetes', que enguany tindrà una dotació pressupostària de 20.000 €. La convocatòria d'aquest any està enfocada a l'alumnat de tercer de l'ESO dels centres educatius públics i concertats d'Alcoi i el CLIA (Consell Local d'Infància i Adolescència).

En total es duran endavant 11 activitats, que són les següents: Taller de defensa personal, taller de teràpia amb gossos, torneig de baseball, torneig de paintball, setmana gastronòmica de les cuines del món, convivència jove amb grups de música locals, jornada d'airsoft, treballar valors treballant mitjançant el hip hop, concurs de fotografia temàtica, taller d'art (dibuix i pintura) i casa del terror. Els 20.000 € serviran per a portar a terme aquestes activitats, les quals han sigut proposades per l'alumnat, i valorades pels tècnics municipals.

Aquest divendres 7 de juny al Centre Cervantes Jove (CCJ) s'ha dut a terme l'acte de clausura amb representació de l'alumnat, on s'han exposat les propostes prioritzades que l'alumnat ha treballat.

La regidora de Democràcia Participativa, María Baca, recorda "que els objectius d'aquest projecte, entre altres, són sensibilitzar a la joventut sobre la importància d'actuar de mode responsable i de manera crítica en la presa de decisions, propiciar la reflexió col·lectiva basada en la seua realitat i en la de l'entorn que viuen".