El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi destinarà 300.000 euros a incentivar la creació i consolidació de microempreses

Cartell

Les bases, els models de sol·licitud i els formularis requerits per a sol·licitar totes dues subvencions està disponible en la web municipal www.alcoi.org i en les oficines d'Àgora, a les quals s'haurà d'acudir mitjançant la sol·licitud de cita prèvia en el telèfon 965 53 72 18. La presentació de sol·licituds es pot realitzar a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament d'Alcoi.

L'Ajuntament aprova les bases del programa Inci@, amb 150.000 euros per a beneficiar a microempreses de nova creació i amplia el període per a presentar sol·licituds al programa Consolid@, dotat amb altres 150.000 euros per a donar suport al creixement i consolidació d'empreses joves a Alcoi.

Segons explica l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés: “L'objectiu d'aquest Govern és contribuir a una ràpida recuperació econòmica i a la generació de riquesa en el nostre territori, amb un especial interés a atraure talent i ajudar als emprenedors, especialment als més joves, a desenvolupar i assentar el seu projecte a la nostra ciutat”.

D'una banda, s'han publicat ja les bases del programa Inici@, l'objectiu del qual és donar suport a la creació i localització de microempreses a la ciutat. Aquesta línia de subvencions a fons perdut compta amb una consignació pressupostària de 150.000 euros en l'exercici 2021.

Podran ser beneficiàries microempreses de nova creació o aquelles generades per transmissió de negoci, sempre que estiguen domiciliades en el terme municipal d'Alcoi, compten amb un màxim de 10 treballadors i tinguen una xifra de negoci inferior als dos milions d'euros.

D'altra banda, també se subvencionarà amb fins a 1.000 euros les inversions en obres de condicionament i reforma de locals comercials, sempre que aquests estiguen situats en planta baixa. Aquest límit podrà incrementar-se fins als 4.000 euros si la despesa es realitza en el Centre Històric d'Alcoi o en el barri de Batoi.

Les subvencions s'entregaran en règim de concurrència competitiva i seran valorades per una comissió tècnica que establirà una ordre de prioritat, segons els criteris de valoració. Així, s'atorgarà 25 punts a aquelles activitats situades en els barris del Centre i de Batoi, mentre que les que estiguen situades en la resta de zones d'Alcoi obtindran 15 punts. La puntuació obtinguda s'incrementarà en cinc punts en el cas que l'activitat empresarial s'implante en un immoble de valor històric catalogat.

Pel que fa al progama Consolid@la Junta de Govern Local ha modificat les bases per a ampliar també fins al 30 de setembre la presentació de sol·licituds a aquesta línia de subvencions, dotada amb 150.000 euros i enfocada a donar suport a la consolidació i creixement de microempreses joves a Alcoi.

Es tracta també de subvencions a fons perdut que s'entregaran en règim de concurrència competitiva i serviran per a ajudar a sufragar les despeses d'empreses constituïdes entre el dia 1 de gener de 2015 i el 30 de setembre de 2019, totes dues dates incloses.