El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi disposa de 700.000 euros més per als polígons després que conselleria haja anunciat el finançament total de les obres

Obres de millora al polígon Santiago Payá- Sant Benet
Des del consistori asseguren que han facturat el 90 per cent de les obres a temps i que tan sols han de pagar el 10 per cent que queda

L'Ajuntament d'Alcoi confirma que ha facturat a la conselleria d'economia el 90 per cent de les obres en polígons fetes a la ciutat dins del pla de modernització. Així les coses, tan sols haurà de pagar amb fons propis el 10 per cent restant, l'única part que no ha arribat a temps per a entrar en l'anunci de la conselleria d'economia de finançar al 100 per cent aquestes obres. Fets aquests comptes, ara queden 700.000 euros "gastadors" que seran per a noves inversions en els polígons.

Ja s'ha acabat el termini per a facturar les obres que entren en el Pla de Millora de Polígons de la conselleria d'economia sostenible, i l'Ajuntament d'Alcoi confirma que ha aconseguit facturar el 90 per cent de les obres. La conselleria d'economia va anunciar a Cocentaina que es faria càrrec del 100 per cent de les obres si es facturaven abans d'acabar l'any, i en el cas d'Alcoi tan sols ha quedat un 10 per cent que es pagaran amb fons propis.

El regidor Manolo Gomicia ha explicat que "hem tingut problemes tècnics, com no podia ser d'una altra manera" amb alguns punts de les obres, sobretot en la Beniata, "on ens va fallar l'empresa perquè no tenia l'aval per a fer les obres i s'ha hagut de canviar d'empresa", o on han tingut la falta d'acceptació per part de la Confederació Hidrogràfica per a fer una doble canonada de clavegueram "i no s'ha pogut fer".

Així les coses, Gomicia assegura que la resta de les obres estan executades "totes al 100 per cent, excepte la zona verda de Cotes Baixes que està al 90 per cent i la zona verda del Santiago Payá que està al 70 per cent". En total s'ha fet una inversió de 3,8 milions d'euros dels quals el 10 per cent el pagarà el consistori alcoià.

Però a més, com conselleria d'economia ha incrementat la subvenció, Gomicia assegura que ara hi ha "700.000 euros gastadors" que es destinaran a noves inversions en els polígons, "alguna cosa que hem vist que falta per fer o algun projecte més que ens han demanat els empresaris".

 

Les obres fetes amb el Pla de Millora de Polígons

Segons han detallat des del consistori alcoià, als polígons Santiago Payà i Sant Benet s'ha desdoblat el carril en el carrer Filà Andaluces, s'ha instal·lat un nou sistema d'enllumenat i noves voreres. També s'ha actuat en un tram del camí de la Murtera i s'ultimen els detalls de la rodona entre els carers Filà Benimerins i Filà Andaluces. En La Beniata s'ha plantat nou arbrat al carrer Filà Verds i s'han millorat les voreres del carrer Alacant. En Cotes Altes s'ha millorat el vial d'accés al polígon, el carrer Filà Cordón. En Cotes Baixes s'ha millorat la rodona i s'ha urbanitzat la prolongació de l'Avinguda Hispanitat, que connectarà amb la nova zona verda del polígon. Per últim, al Castellar s'ha treballat en la zona d'estacionament en la zona central del polígon.