El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi disposarà d’un òrgan consultiu que permetrà planificar l’oferta de formació professional i ocupacional

Alcoi disposarà d’un òrgan consultiu que permetrà planificar l’oferta de formació professional i ocupacional / Ajunt. Alcoi
Aquest consell estarà conformat per membres de l’àmbit empresarial i educatiu

Alcoi disposarà d’un consell de formació professional, compost per membres de l’àmbit empresarial i educatiu que s’encarregarà d’assessorar a l’Administració en matèria de formació professional i ocupacional.

Amb l’objectiu d’assessorar a l’Administració en matèria de formació professional i ocupacional, Alcoi tindrà un òrgan consultiu que permetrà planificar l’oferta de formació professional i ocupacional i que estarà conformat per membres de l’àmbit empresarial i educatiu i presidit per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

Per concretar més, en el consell, es troben components de l’equip de govern i representants dels diferents grups polítics; representants de diferents entitats empresarials (FEDAC, Cambra de Comerç); representants de l’àmbit sindical (UGT, CC.OO); així com un membre per cada un dels centres de formació professional i un representant del Campus d’Alcoi de la UPV.

Els membres del consell tenen 15 dies hàbils per tal de presentar les esmenes al reglament, perquè una vegada aprovades, es durà a terme l’aprovació del document.

El regidor d’Empresa, Formació i Innovació, Manolo Gomicia, les funcions del qual seran crear entorns de debat i intercanvi; fer el seguiment de l’aplicació del mapa escolar de formació professional; o promoure projectes per a la transició de l’escola al món laboral, diu que aquest consell és “una plataforma estable de treball dels diferents agents (socials, educatius i econòmics) amb l’objectiu de fomentar la formació professional i la plena inserció laboral”.

A banda cal saber que les sessions del plenari es duran a terme almenys una vegada a l’any, però podran sol·licitar més en el cas que senecessite.