El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi disposarà d'un pla director de l'estat del seu clavegueram

El clavegueram de la ciutat té una longitud de 115 km, amb 4.400 pous i vora 5.500 embornals.

El document permetrà conèixer exhaustivament l'estat en què es troben els 115 km de longitud del clavegueram de la nostra ciutat. La redacció del pla és una de les obligacions de l'empresa que gestiona el manteniment del clavegueram alcoià, un servei preventiu que es va adjudicar el passat juliol i del que no es tenien precedents a la nostra ciutat.

Respecte al servei recentment adjudicat, l'edil d'obres, Jordi Martínez, destaca el caràcter "completament nou" en tractar-se d'un "servei preventiu, en lloc del de tipus correctiu que es tenia abans". Així doncs, la ciutat estarà a partir d'ara en disposició de conèixer l'estat del seu clavegueram, una demanda que havien fet veure grups de l'oposició, i per a la qual s'està fent ús de càmeres d'alta tecnologia.

El nou servei també ha permés actuar de manera preventiva sobre més de 1.500 dels vora 5.000 embornals que hi ha a la ciutat. A més, s'ha anunciat que la primera obra que escometrà l'empresa serà la reparació de l'estació de bombeig ubicada al carrer Doña Amalia.

Martínez recorda que en els últims temps s'ha treballat puntualment sobre el sistema de clavegueres de Batoi, Els Clots i El Viaducte; no obstant això, reconeix que la ciutat necessitava un "manteniment integral", el qual s'ha assolit amb el nou contracte.

El servei ha estat adjudicat a l'empresa Aqualia i té un cost anual per a l'erari municipal de 200.000 €.