El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi diu 'No és No' contra les agressions sexistes. Som una veu

La regidora Aroa MIra i la tècnica d'igualtat Ruth Tomas, presenten la campanya/AM
Primera campanya contra agressions sexistes en festes de Moros i Cristians

És el lema de la campanya que es posa en marxa aquestes festes de Moros i Cristians d'Alcoi per conscienciar i previndre agressions sexistes. Hi haurà tres punts d'informació, en horari nocturn, en tres concorreguts punts de la ciutat, on es repartirà polseres i s'informarà sobre el protocol d'actuació davant una possible agressió sexista.

"Pel que tenim constància, no ha passat mai res" diu la regidora de Benestar Social Aroa Mira, "però com administració hem de fer l'esforç de previndre. És la primera vegada que es fa aquest tipus de campanya, i esperem evidentment que Alcoi no es conega fora del nostre àmbit perquè hi ha hagut agressions sexistes".

'Alcoi diu No és No contra les agressions sexistes. Som una veu' és el lema de la campanya d'informació i prevenció que es posa en marxa per a les festes d'enguany. Els dies 21, 22 i 23, en horari nocturn, hi haurà tres punts d'informació a la Glorieta, la plaça de Dins en el passatge de Sant Agustí i Correus. Estaran atesos per 6 estudiants del cicle superior de Tècnic d'Inserció Laboral i el cicle superior de Promoció d'Igualtat. Allí es podran resoldre dubtes, o saber les vies que tenim per evitar o ajudar davant una possible agressió sexista. Es repartiran polseres morades amb el lema, i també s'han fet una sèrie de bafarades amb diverses frases curtes com ara "En festes no tot val" o "l'alcohol i la festa no són excusa". S'ha demanat a hostalers i comerciants del centre que se sumen penjant el cartell informatiu als establiments.

L'objectiu és previndre però també informar. La tècnica d'igualtat de l'Ajuntament d'Alcoi, Ruth Tomas, diu que "moltes voltes no considerem una agressió sexista comportaments normalitzats en la nostra societat, com pirops, tocaments dissimulats o comentaris sobre el nostre aspecte físic. Es naturalitza i es veu com normal. i es tracta de visibilitzar quins d'eixos comportaments no són admissibles. Volem que les festes es disfruten en llibertat, i respectant-se entre tots".

Com a activitat prèvia dins la campanya, el pròxim 18 d'abril a les 19 hores, el CCJ, Centre Cervantes Jove, acollirà una xarrada oberta al públic en general, a càrrec de Verónica McClain, arquitecta i artista tecnofeminista.