El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi diu 'No és No' a les agressions sexistes també durant els Moros i Cristians

Reunió a l'Ajuntament

Els punts 'lila' estaran en La Glorieta, Plaça de Dins (Passatge Sant Agustí), Avinguda País Valencià amb C/Bambú.

Filaes, Hostaleria, Oci Nocturn, Taxistes i Empreses de Seguretat privada ja coneixen el protocol d'actuació contra les actuacions sexistes per als Moros i Cristians de 2023.

La Sala de Plenaris de l’Ajuntament d’Alcoi ha acollit la reunió on la Unitat contra la Violència Domèstica i Delictes d'Odi de la Policia Local d'Alcoi va informar sobre com actuar en aquests casos. El primer i principal objectiu d'aquest protocol és el de la prevenció de possibles situacions d'agressions sexistes, així com l'actuació concreta a dur a terme per a evitar-les i en cas que ocorregueren, hi haurà un telèfon d'atenció directa.


Per tal de facilitar aquest protocol, s’instal·laran diferents punts ‘lila’ al centre d’Alcoi. Els punts estaran en La Glorieta, Plaça de Dins (Passatge Sant Agustí), Avinguda País Valencià amb C/Bambú. Aquests punts estaran actius en horari nocturn i de matinada especialment durant els dies 21, 22 i 23, pel que respecta al dia de l’Alardo, el 24 d'abril, hi haurà un únic punt amb un horari molt concret de 23.00 a 01.00 hores, donada la celebració que es donarà lloc en la Plaça d'Espanya i amb cobertura policial de manera puntual o a requeriment pel mateix per patrulles fixes del Servei Extraordinari de Festes.

Cal destacar que aquest dimecres 12 d’abril, tindrà lloc la Junta de Seguretat de Moros i Cristians amb la presència de Pilar Bernabé, la delegada del govern a la Comunitat Valenciana. Ací es donaran més detalls del nombre d’efectius per a la seguretat en general.


“Les Festes són perquè totes les persones s'ho passen bé i les puguen viure en llibertat sense que li ho impedisca la por. És primordial i necessari que la ciutadania i el conjunt d'agents socials, hostaleria, oci nocturn, filaes, transport públic, taxistes, s'unisquen en el rebuig a les agressions sexistes. Alcoi diu No és No. Contra les agressions sexistes, Som una veu”, destaca la regidora d'Igualtat, Aranza de Gracia.