El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi dóna a conéixer el projecte de ciutat intel·ligent a Europa

Els representants d'Alcoi / Ajuntament

Han participat unes 400 persones de tota Europa.

Alcoi ha estat present en la segona edició del City Lab organitzat per Intelligent Cities Challenge (ICC). Han participat unes 400 persones, segons indica l'Ajuntament.

Alcoi ha exposat a ciutats amb objectius similars, el treball dut a terme durant els últims mesos per a desenvolupar aquest projecte de Ciutat Intel·ligent, amb una estratègia centrada a constituir-se "com una regió amb una economia robusta, capaç de fer costat a empreses i emprenedors en el seu procés d'integració en l'economia global". Aquest gran objectiu implica, segons el consistori, "transformar el teixit industrial de la ciutat i encaminar-lo cap a una producció sostenible i neta; fomentar la mobilitat intel·ligent i sostenible, així com facilitar el perfeccionament professional i la millora de les capacitats dels treballadors".


La delegació alcoiana ha comptat amb la col·laboració altruista de diferents agents del territori, des d'associacions empresarials, fins a universitats i centres d'investigació, passant per empreses de tota mena.


Els representants d'Alcoi, també han donat a conéixer les diferents solucions proposades, així com altres projectes previstos per als pròxims anys, com Impulsalcoi, el Pla de Desenvolupament Industrial 2020-2023.


Alcoi també espera rebre idees. Intelligent Cities Challenge (ICC) servirà també per a revisar i avaluar les estratègies de les ciutats participants, activar col·laboracions entre elles dins de les xarxes temàtiques, definir temes i debatre solucions en el marc de grups d'acció temàtics interactius i rebre suport transversal sobre l'accés al finançament, la contractació i les dades obertes.