El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi dóna suport a la vaga feminista del 8 de març amb el vot en contra del PP i l'abstenció de Cs

Plenari del 26 de febrer / R. Lledó
Han sigut aprovades la moció conjunta de PSOE, Compromís i Guanyar; i també la del PP

Des del Partit Popular asseguren que aquesta vaga és "elitista" i "insolidària, i a més "propicia la guerra de sexes". La moció conjunta (PSOE, Compromís i Guanyar) defensa la vaga feminista del 8 de març, s'insta al govern a equiparar els permisos de paternitat i, també, s'insta al govern de Rajoy a aprovar la llei d'equiparació salarial

És la primera vegada que al plenari municipal d'Alcoi, una moció sobre la dona i el 8 de març es debat i no s'aprova com a declaració institucional. S'han debatut dues mocions que, finalment, s'han aprovat després d'un intens debat. La primera d'elles era una conjunta de PSOE, Compromís i Guanyar. La segona, una moció del PP.

La primera de les mocions ha estat presentada per l'esquerra. En ella s'ha recolzat la vaga feminista del 8 de març, s'insta al govern a equiparar els permisos de paternitat i, també, s'insta al govern de Rajoy a aprovar la llei d'equiparació salarial. Tots han votat a favor excepte Ciutadans (abstenció) i PP (vot en contra). El Partit Popular ha qualificat la vaga d'"elitista" i "insolidària" i ha posat l'exemple de què una dona autònoma "no pot tancar el seu negoci durant 24 hores". La regidora popular, Amalia Payá, ha afegit que "aquesta vaga propicia la guerra de sexes".

La moció del PP també ha estat aprovada

El Partit Popular, en contra de la vaga feminista del 8 de març, ha llegit la seua moció en la qual vol "integrar de forma activa i transversal el principi d'igualtat de tracte i oportunitats entre dones i hòmens, en el desenvolupament de totes les seues accions i decisions".

La moció ha estat aprovada amb una esmena de Ciutadans en la que s'insta a l'Ajuntament que "habilite en la seua seu electrònica una bustia online on s'arrepleguen denúncies de casos de discriminació salarial per raó de gènere i posteriorment remetre-les a inspecció de treball". L'esmena de Ciutadans també aporta que l'Ajuntament "ha d'encarregar-se de vetllar pel compliment de la legalitat en matèria d'igualtat salarial".

La moció i les esmenes han sigut votades a favor per PP, Compromís i Ciutadans. S'han abstingut PSOE i Guanyar Alcoi.