El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi dóna un impuls a les polítiques sanitàries adherint-se al IV Pla valencià de Salut

El Pla de Salut adopta el lema ‘Salut en totes les edats. Salut en totes les polítiques’.

L'adhesió a la xarxa es va aprovar en el plenari del passat 3 de gener, amb el vot favorable de tots els partits de la corporació excepte Ciudadanos que es va abstenir.

Alcoi formarà part de Xarxa Salut, la xarxa de municipis de la Comunitat Valenciana adherits a l'IV Pla de Salut amb el compromís de desenvolupar les accions de promoció de salut local.

Pertànyer a aquesta xarxa permet, entre altres qüestions, accedir a subvencions des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, així com mamprendre accions de divulgació i formació en salut. El Pla de Salut recull l'estratègia de planificació i programació de les polítiques de salut a la Comunitat Valenciana.

"L’àmbit local és un entorn essencial per al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana i per guanyar salut en el municipi. Els governs locals tenim una influència directa en la salut de la població, treballant conjuntament entre sectors i comptant amb la participació de la ciutadania", ha indicat el regidor de Salut Pública, Miguel Juan Reig.

A més, adopta el lema ‘Salut en totes les edats. Salut en totes les polítiques’ i es configura al voltant de cinc grans línies estratègiques, la innovació i reorientació del sistema sanitari, la seua orientació cap a la cronicitat, la necessitat de reduir les desigualtats en salut i l’atenció de la salut en totes les etapes i en tots els entorns de la vida.