El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi: el 23 i 27 d'abril hi haurà classe

Un dia d'aquest atípic curs a un col·legi d'Alcoi. Imatge de recurs.

A principis de febrer ja es cancel·laren els festius locals corresponents al 24 i 26 d'abril, i quedaven pendents els festius escolars.

Atenció, els festius previstos als col·legis per a les festes de Moros i Cristians s'anul·len, i es traslladen al dilluns 12 d'abril i divendres 21 de maig.

Alcoi tampoc celebrarà enguany les festes de Moros i Cristians al mes d'abril, i els festius previstos per a eixos dies es reorganitzen. A principis de febrer ja es va anunciar que s'anul·laven els festius locals, corresponents al dissabte 24 i dilluns 26 d'abril. Molt probablement es recuperaran en l'últim trimestre de l'any, com ja es va fer el 2020.

Però quedaven pendents els festius escolars, previstos per al dia dels Músics, divendres 23 d'abril; i el dia de descans, dimarts 27. Doncs bé, l'Ajuntament d'Alcoi ha arribat a un acord amb el Consell Escolar i que ja ha ratificat la conselleria d'educació i la direcció territorial, i que marca el canvi de festius.

Així, el 23 d'abril s'ha canviat pel dia de Sant Vicent, dilluns 12 d'abril, que és festiu en tota la Comunitat Valenciana però que en Alcoi l'aprofitàvem normalment per a les festes de Moros i Cristians.

I per a substituir el dia de descans, el festiu passa al divendres 21 de maig, "perquè el tercer trimestre tinguera també un descans i desconnexió", expliquen des de l'Ajuntament.

El regidor d'educació Alberto Belda diu que els canvis s'han aprovat "per unanimitat pel Consell Escolar Municipal, seguint les recomanacions de no mantenir els dies festius escolars que estaven associats a uns festius locals que no se celebraran". I recorda que el curs actual en infantil, primària i educació especial conclourà el 23 de juny.