El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi. El servei de bar de la piscina de Caramanxel durant l'estiu continua en l'aire

Bar de la Piscina de Caramanxel / Ajuntament
El Partit Popular "du advertint al govern de Toni Francés des de novembre sobre l'adjudicació del servei"

Ja hi han obert les piscines municipals d'Alcoi i encara és una incògnita si el bar del Poliesportiu de Caramanxel obrirà per a l'estiu. El regidor d'Esports, Alberto Belda, i el Partit Popular d'Alcoi expliquen la seua versió del procediment seguit per tindre servei de bar

Ja hi han obert les piscines municipals d'Alcoi i encara és una incògnita si el bar del Poliesportiu de Caramanxel obrirà per a l'estiu. Alberto Belda, regidor d'Esports, ha explicat la seua versió de la situació.

Segons el regidor, "és una instal·lació que no és municipal, és de Conselleria i aquest conveni de 25 anys va acabar fa any i mig". Conselleria va plantejar a l'Ajuntament fer una concessió demanial i "donar a l'Ajuntament d'Alcoi aquesta instal·lació, que som els que estem mantenint-la i gestionant-la".

Segons Alberto Belda, l'expedient de la concessió demanial "està demorant-se moltíssim per part de Conselleria" i "està perjudicant-nos moltíssim". En veure que aquesta concessió demanial està retardant-se, "Conselleria ha autoritzat l'Ajuntament però aquesta autorització ens permet fer activitat esportiva però ens limita a fer qualsevol activitat que tinga benefici econòmic. Volem licitar el bar, l'Ajuntament no busca cap benefici econòmic, però al licitar-lo hem de posar un cànon de 200 euros al mes. El que vam plantejar amb els tècnics de contractació és una fórmula amb la qual féiem un contacte menor amb els taquillers. Ahí clavàvem el bar i fent la suma d'ingressos i despeses no hi havia un benefici per a l'Ajuntament".

Aquest pareixia ser la fórmula adequada però Belda indica que, després de tindre'l enllestit, "arribà l'expedient a intervenció i ens diuen que no és viable aquest procediment per la nova llei de contractació". Fins ara, "els tècnics no han trobat encara cap solució" i encara no poden obrir el bar "lamentablement".

El cas del servei de bar es troba de la següent forma actualment: l'Ajuntament ha presentat a Conselleria la documentació en la qual demostra que no es pot licitar el bar de Caramanxel. Belda indica que "si Conselleria ens autoritzara, en una setmana tindríem bar. Esperem que Conselleria siga ràpida".

El PP ja havia "advertit el govern" sobre aquesta adjudicació del bar

El Partit Popular d'Alcoi assegura que ja havia avisat d'aquest problema. Apunten que "després de 8 mesos des que el PP advertira als socialistes de les irregularitats i de la necessitat de gestionar un procediment compatible amb el conveni amb la Conselleria, arriba de nou l'estiu i el Departament d'Esports anuncia que segurament no hi haja servei en el Poliesportiu".

Els conservadors alerten "d'irregularitats detectades en 2017", ja que el bar es va adjudicar "sense expedient de contractació".