El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi encadena per octau any un creixement vegetatiu negatiu

Imatge d'Alcoi.

El creixement vegetatiu de la població és la diferència entre el número de nascuts i el número de morts en un lloc durant un any.

Segons les últimes dades de població emeses per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) Alcoi ha enregistrat en 2017 fins a 666 defuncions per 454 naixements. Aquestes dades parlen d'un balanç negatiu en el creixement poblacional de 212 alcoians, sent 2017 l'octau any consecutiu en què s'experimenta aquesta tendència.

Davant d'aquesta realitat, el regidor de Ciutadans Alcoi José Miguel Antolí ha demanat “que es posen en marxa totes les mesures al nostre abast per a frenar la pèrdua de població que està patint Alcoi i per a aconseguir atraure població cap a la nostra ciutat amb noves oportunitats per a construir el seu projecte de vida”. 

El regidor de Cs ha mantingut que aquesta disminució progressiva de la població "guarda una estreta relació amb la pèrdua de teixit industrial que ha patit la ciutat en aquests últims anys" . Per aquesta raó, insisteix Antolí que "és imprescindible i urgent actuar implicant a totes les administracions per a regenerar l'economia i tornar a col·locar a Alcoi en el lloc que li correspon i que mai degué perdre”.