El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi enyora la seua Trilogia festejant el primer centenari de l'església de Sant Jordi

Acte solemne al temple de Sant Jordi
  • L'Associació s'ha reunit en el cor del temple, justament  on fa 100 anys, els seus predecessors van asseure per a inaugurar l'església tal com la coneixem en l'actualitat.
  • Olcina ha anunciat que l'Associació ha registrat la titularitat de l'església de Sant Jordi, i també de les imatges del 'Xicotet' i del Sant Jordi eqüestre.

Emotius dies els que viu la Festa Moro-cristiana que en abril de 2021 s'ha quedat sense Trilogia. L'Associació de Sant Jordi ha commemorat el primer centenari de l'actual temple de Sant Jordi amb una junta celebrada en el cor de l'església i un acte institucional on Juan José Olcina ha anunciat que la casa del patró ja és propietat del Casal.

Ni himne, ni olleta, ni Diana, ni entrades, ni mentireta i música... ni fira. La Festa aguarda millors temps, tal com han admés el ja recuperat de la seua intevenció sanitaria, Toni Francés, com ara el president de l'ASJ.

Missatges d'ànim i promeses de celebrar -en poder- les millors festes de la Història. Mentrestant, l'Associació ha convocat la seua directiva a una cita històrica i s'han reunit en el cor del temple per a celebrar reunió ordinària en el mateix lloc on fa 100 anys, els seus predecessors van asseure al mateix lloc per a inaugurar l'església tal com la coneixem en l'actualitat.


A les huit de la vesprada, la Festa celebrava un emotiu i lleuger acte en l'altar del temple que començava amb la pregària del vicari, José Luis Llopis, i que continuava amb les paraules de l'alcalde, Toni Francés, i del president de l'Associació de Sant Jordi.

El primer edil ha agraït el poble d'Alcoi i la Festa la seua paciència i la seua espenta per no aturar-se mai tot i la Covid. Pel que fa a Olcina, ha anunciat que fa pocs dies, l'Associació ha aconseguit registrar la titularitat de l'església de Sant Jordi, i també de les imatges del 'Xicotet' i del Sant Jordi eqüestre.

Juan José Olcina, en el seu discurs, ha demanat Sant Jordi que acabe amb l'enemic invisible i ha assegurat que tant la Festa com ara el poble d'Alcoi no pateix el desànim i que "estem forts per a suportar açò i molt més. Esperem prompte tindre Festes".

Els actes de la No Festa continuaran el 23 d'abril amb la Missa de Sant Jordi i amb la gal·la d'exaltació festera 'Alé de la Festa' que se celebrarà al Teatre Calderón, divendres i dissabte, i que comptarà amb la presència de l'humorista, Eugeni Alemany.