El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi vol prendre mesures reguladores contra les cases d'apostes

Plenari del 4 de novembre, on s'ha aprovat la moció presentada per Guanyar Alcoi.

D'acord amb les xifres facilitades per Guanyar, Alcoi disposa de13 locals entre cases d'apostes, salons de joc i bingos que, vénen a representar 1 per cada 4.538 persones

La corporació municipal alcoiana s'ha compromés en el plenari d'aquest 4 de novembre a estudiar mesures amb què lluitar contra el joc patològic i regular les cases d'apostes. La moció presentada per Guanyar, ha comptat amb el suport majoritari de tota la cambra a excepció del grup municipal de Vox, que s'ha abstingut. Els representants polítics de la resta de forces s'han mostrat partidaris de coordinar aquesta proposta de regulació local amb la Llei de Joc de la Comunitat Valenciana, el projecte de la qual ha sigut aprovat pel Consell valencià a finals del passat octubre.

Els portaveus de Ciutadans i PP han mostrat les seues reticències respecte d'algun dels 8 punts recollits en la proposta de Guanyar. Especialment incisiu ha sigut el popular Kiko Cantó, qualificant d'"intervencionistes" alguns punts, com ara els referents a suspendre l'admissió de noves llicències i reformes de locals de jocs d'atzar o cases d'apostes, o la incorporació a les contractacions públiques de clàusules per fer que els licitadors disposen de mesures com la inhibició de connexió a pàgines de joc en línia als seus recintes.

En nom del govern local, el regidor Jordi Martínez, ha incidit en la necessitat d'"aprovar aquesta proposta des de la unanimitat de la cambra", tot davant la serietat del problema. Per això, i d'acord amb els dubtes d'alguns partits, ha proposat que la moció es deixe damunt la taula, a l'espera de poder complementar-la amb la legislació autonòmica. Finalment, l'acord de la majoria de forces s'ha assolit especificant al document que s'estudiarà la viabilitat de les mesures presentades per Guanyar.

Diagnòstic del joc a Alcoi

Des de Guanyar Alcoi han fet un diagnòstic de la situació de les cases d'apostes en Alcoi, de les quals recalquen la seua proximitat a centres educatius o el fet que el nombre de locals d'apostes siga especialment elevat. "A hores d'ara tenim 13 locals entre cases d'apostes, salons de joc i bingos que vénen a representar 1 per cada 4.538 persones, és a dir, proporcionalment tenim 6,73 voltes més que a Barcelona" afirmen des de la plataforma municipalista.

La formació facilita un mapa on s'han situat els salons de joc i cases d'apostes així com els centres educatius i els parcs i zones esportives on hi ha afluència d'infants i joves.

Mapa elaborat per Guanyar Alcoi.