El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es converteix de nou en un gran escenari per a la Mostra de Teatre

Miquel Santamaria i Raül Llopis / AM
Tindrà lloc del 26 de maig a l'1 de juny i portarà a Alcoi 23 obres en més de 10 escenaris

Josep Maria Pou buscarà a Moby Dick, i Gurruchaga farà màgia amb el seu Merlín. Tindrem drama i comèdia, circ i dansa, històries d'ací i de la resta d'Espanya. Un total de 23 obres de teatre en diferents escenaris, tres d'ells a l'aire lliure. És la 28 Mostra de Teatre d'Alcoi.

23 espectacles, 11 d'ells d'estrena. 7 funcions a l'aire lliure en tres escenaris diferents. Moltes companyies teatrals valencianes però també de la resta d'Espanya. I tot tipus d'estils: dansa, circ, teatre de carrer, concerts teatralitzats... És la 28 Mostra de Teatre d'Alcoi, que convertirà la ciutat en un gran escenari del 26 de maig a l'1 de juny.

Així, podrem gaudir de Josep Maria Pou a la recerca de Moby Dick,o de Gurruchaga com al mag Merlín. I molta més oferta, com per exemple 'Mulïer', de la companyia Maduixa, que ens porta un espectacle sobre xanques que fa una pausa entre les gires europees i asiàtica per a visitar Alcoi.

La presència alcoiana també és destacable en l'edició d'enguany, amb Sol Picó i la seua última coreografia 'Dancing with frogs', o a Jordi Carbonell que actua en 'El tambor de Cora' de la companyia La teta Calva. Rosanna Espinós no sols apareix en el cartell d'enguany (obra de Juani Ruz), sinó que també actua en la comèdia 'Wilcommen Merkel'; i a més la companyia La dependent aprofita la Mostra per a presentar la seua última obra, "Separeu-vos junts", escrita i protagonitzada per Gemma i Pepa Miralles. Una obra amb molta expectació per a la qual ja s'han venut quasi totes les entrades.

Al llarg de la mostra hi haurà també teatre per a escolars, amb vora 2.000 places reservades; i un punt cèntric de trobada a l'Àgora Escènica. Perquè la Mostra inclou moltes més activitats dirigides als professionals del sector teatral, com tallers, reunions, i fins i tot debats interns sobre l'estat de l'escena teatral espanyola. A més a més el Circuit Teatral Valencià presentarà a Alcoi el seu informe anual.

Si vols saber més sobre la Mostra, pots vore el vídeo en directe que hem fet en la presentació d'aquesta 28 edició; o ací pots consultar tota la programació, horaris i activitats, Recorda que les entrades poden comprar-se des de ja a la tiquetera d'Alcoi, o en la taquilla centralitzada que tenen al Teatre Calderón.

La Mostra de Teatre compta amb un pressupost de vora 200.000 euros, aportat entre diferents institucions i entitats col·laboradores, entre elles l'Ajuntament d'Alcoi, l'Institut Valencià de Cultura, el Ministeri de Cultura, la Diputació d'Alacant i les dos universitats amb presència a Alcoi: la politècnica de València i la Universitat d'Alacant. Vora la meitat del pressupost es destina a pagar a les companyies teatrals, perquè com explica Miquel Santamaria, organitzador de lla Mostra, "es negocia el preu però se'ls paga. No venen gratis per què s'ha de cobrar si treballes i sobretot si arrisquen part de la seua economia per a posar en una fira el seu espectacle". L'altra meitat es destina en un 20 per cent a pagar equips elèctrics i de llum que es lloguen per a la Mostra, altre 15 per cent en difusió, i la resta en despeses directes com pot ser el cànon de la SGAE.