El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es converteix en escenari de proves per a la lluita contra els incendis forestals

El regidor de Transició Ecològica i Protecció Civil, Jordi Silvestre, visita una de les sessions pràctiques del curs.

En concret, han tractat de posar en pràctica la coordinació tècnica i operativa dels 4 avions de Coordinació i observació (ACOS), les 7 unitats mòbils d'anàlisis i planificació (UMAP) i els 4 RPAs (Remote Piloted Aircrafs –DRONS-).

Durant l'última setmana de juny Alcoi ha sigut escenari d'un curs formatiu en matèria de coordinació i participació en la lluita contra els incendis forestals. La formació, impulsada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, ha comptat amb la col·laboració de l'empresa de base alcoiana Heligrafics Fotogrametria SL,.

En aquest curs s'han desenvolupat de forma pràctica labors de gestió i informació entre els mitjans aeris i els vehicles de coordinació. En concret, han tractat de posar en pràctica la coordinació tècnica i operativa dels 4 avions de Coordinació i observació (ACOS), les 7 unitats mòbils d'anàlisis i planificació (UMAP) i els 4 RPAs (Remote Piloted Aircrafs –DRONS-) dels quals disposa el Ministeri per a tot el territori nacional.

La companyia Heligràfics Fotogrametria SL és una empresa de base tecnològica fundada en 2005 amb un gran nombre d'alcoians en la seua plantilla i que té al Ministeri com un dels seus clients.