El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi és el municipi valencià amb major diversitat de flora i fauna

Així es constata a l'Informe Biodiversitat Municipal en la Comunitat Valenciana 2019. Alcoi és el municipi valencià amb major nombre d’espècies per kilòmetre quadrat, amb un total de 2.782. L'informe reuneix informació de més de vint mil espècies de fauna, flora i fongs.

Gran part de les espècies es troben al Carrascar de la Font Roja, que segons l'informe és el Parc Natural millor prospectat amb 703 registres per kilòmetre quadrat, i és el que mostra una major riquesa d’espècies, 2.435, amb 58 espècies per kilòmetre quadrat. D'altra banda, Alcoi és també el municipi on s’han registrat més cites d’espècies durant el 2019, un total de 41.910. 

La capital de l'Alcoià també es troba ben posicionada (3ª) en l'índex de Riquesa Territorial, on es calcula el nombre d’espècies en comparació a la superfície total municipal; o en l’índex de Prospecció (4ª) on es calcula l’esforç de l’estudi de la biodiversitat realitzat en cada municipi i on Alcoi ocupa la quarta posició.

L’informe d'on es desprenen aquestes dades -'Biodiversitat municipal en la Comunitat Valenciana'- facilita als municipis una eina d’anàlisi sobre la riquesa biològica dels seus termes, aportant tota una sèrie d’índexs que permeten comptabilitzar la quantitat d’espècies i la importància de la seua conservació.

El seu contingut prové del Banc de Dades de la Biodiversitat de la Comunitat Valenciana, creat en 2003 i administrat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, és la major plataforma de recopilació de dades sobre la distribució geogràfica de les espècies silvestres.