El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Alcoi és positiu', la campanya 2019 dels Pressupostos Participatius

La campanya d'aquest any, que s'ha titulat 'Alcoi és positiu', presenta dues novetats. D'una banda, es donarà als participants la possibilitat de respondre una enquesta de satisfacció al voltant del procés participatiu. De l'altra, en la fase de votació, s'implementarà un sistema de punts amb premis i reconeixements al qual es podrà participar amb un lector de codi QR.

Avui mateix s'ha donat inici a la campanya 2019 dels Pressupostos Participatius a la ciutat d'Alcoi, una iniciativa que destinarà un total de 400.000 € de les arques municipal perquè es puguen materialitzar tot un seguit de propostes ciutadanes. La campanya tindrà per nom aquest any 'Alcoi és positiu', i presentarà un apartat gràfic 'més amable', en paraules de la regidora de l'àrea, María Baca.

La d'aquest any és la quinta campanya que es posa en marxa des de l'àrea de Participació de l'Ajuntament d'Alcoi, i com també va ocórrer l'any passat, destinarà 320.000 € (80%) de la seua quantia a inversions, mentre que els 80.000 € restants serviran per a atendre les propostes d'activitats i programes en l'àrea de cultura i benestar social.

Així doncs, la campanya es posa en marxa des d'avui mateix amb la primera de les seues cinc fases: la informativa. Durant les pròximes setmanes es publicaran a les xarxes socials de l'àrea de Participació un total de 6 vídeos explicatius amb què donar major difusió a la campanya.  

Demà i fins al 30 de setembre tindrà lloc la segona fase, consistent en la recollida de propostes tant per internet com a les urnes disposades a diferents espais municipals. En aquesta fase s'implementarà com una novetat la possibilitat de respondre a una enquesta sobre el procés participatiu, tant als votants que ho siguen de forma on-line com presencial. En aquesta fase també tindrà lloc un taller participatiu; serà a l'Àgora, el 13 de setembre a partir de les 19?h.

La tercera fase serà l'escollida per a dur a terme la viabilitat tècnica de les propostes. Serà durant el mes d'octubre quan els tècnics municipals participen en una reunió col·lectiva, en la qual s'estudiarà la viabilitat de totes les propostes rebudes.

Del 5 al 23 de novembre es desenvoluparà la fase de votació, en què es podrà participar tant als espais municipals habilitats com a la web de la campanya. L'altra de les novetats en aquest punt serà un sistema de punts, que s'implementarà als instituts, i al qual es podrà participar amb un lector de codi QR instal·lat al telèfon mòbil. 

El procés participatiu cristal·litzarà finalment el 14 de desembre, una vegada es facen públiques les propostes escollides. Posteriorment, cada una de les propostes serà consignada al departament que li pertoque

 

Balanç de campanyes anteriors

La regidora de l'àrea, María Baca, ha aprofitat la roda de premsa d'aquest matí per tal de fer balanç dels 32 projectes que han sorgit des de 2014 en el marc de la iniciativa. D'aquesta xifra, recordava la regidora, "20 projectes ja s'han executat, mentre que la resta estan en diferents fases: estudi, tramitació, contractació..."