El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es prepara per a la celebració del 150 Aniversari de la Revolució del Petroli

Aquestes propostes arriben des del CAEHA, que ja va organitzar els actes de commemoració pel 125 aniversari juntament amb els sindicats i altres col·lectius vinculats als treballadors i cultura.

Exposicions, publicaciones, jornades i visites guiades son algunes de les activitats que s'han plantejat per a la commemoració d'aquesta important data històrica.

El Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, CAEHA, representació alcoiana dels sindicats CGT, CNT, CCOO i UGT, així com el Club d’Amics i Amigues de la UNESCO treballen conjuntament amb l’Ajuntament d’Alcoi per commemorar el 150é Aniversari dels fets del ‘Petrolio’.

Propostes plantejades

  • Exposició de panells i documentació. Es pretén reutilitzar el material de la mostra que es va fer a UNESCO.
  • Reubicació de la placa de la seu local de la Comissió Federal d’Estadística i Correspondència de l’AIT al carrer Sant Tomàs 23.
  • Publicació d’un facsímil de la ‘Vindicatoria de Albors’ de Juan Botella Asensi (1914), i escrits de contestació amb introducció crítica.
  • Jornades ‘Coneixent la nostra història’, amb algunes xerrades divulgatives sobre el context del Petrolio i la seua transcendència. Tanmateix s’inclourà una visita guiada en el cicle ‘10 excursions voltant Alcoi’.
  • Repositori a la Biblioteca Virtual, BIVIA, dedicat al Petrolio amb document i biografia.

Aquestes propostes arriben des del CAEHA, que ja va organitzar els actes de commemoració pel 125 aniversari juntament amb els sindicats i altres col·lectius vinculats als treballadors i cultura.

“Volem agrair a tots aquestos col·lectius sindicals, a la UNESCO i com no, al CAEHA tot el treball que estan portant a terme juntament l’Ajuntament d’Alcoi, ja fa mesos que estem organitzant diversos actes per commemorar els fets que van tindre lloc l’any 1873. La col·laboració amb el CAEHA és constant al llarg de tot l’any i la podem veure en el cicle de ‘10 excursions voltant Alcoi’ o en la Setmana Modernista on són els assessors històrics i any rere any porten a terme diverses conferències per saber com era l’Alcoi de l’època i com vivia tota la societat”, ha destacat el regidor de Cultura, Raül Llopis.