El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es prepara per a una possible nevada a les 5 de la matinada d'aquest divendres

Reunió d'emergència amb forces de seguretat i voluntaris
S'emetrà un comunicat a les 6 del matí en cas que haja nevat i s'haja de suspendre les classes en algun col·legi

Hi ha 21 agents de la policia local, del torn diürn i nocturn, preparats. També 40 persones més de les brigades d'obres i manteniment o el programa Avalem Forestals. En cas d'arribar la neu, hi ha 10 tot-terrenys i 3 vehicles salers preparats per a llançar sal en les principals vies. La previsió és que la neu arribe a les 5 de la matinada. Però, com sabem, l'oratge és en part, impredecible. 

L'Ajuntament d'Alcoi ha fet aquesta vesprada de l'1 de febrer una reunió d'urgència per establir el dispositiu que ha d'estar actiu en cas d'arribar una gran nevada. I és que les previsions amb les que treballa el consistori és que puga arribar la neu al voltant de les 5 de la matinada, tant a les urbanitzacions com a la ciutat. Així, els 11 agents del torn nocturn estaran alerta a l'oratge, supervisant les zones de risc com centres mèdics i escolars. 

En cas de fer falta tirar sal, s'ha preparat un dispositiu amb 3 vehicles salers i 10 tot-terrenys. Pel que fa a personal, hi haurà 31 agents de la policia (11 del torn nocturn i 20 del diürn), a més del suport dels administratius de la policia, 20 operaris del programa Avalem forestals i 20 operaris de les brigades d'obres i jardins.La Creu Roja obrirà, si cal, l'alberg de transeünts.

Pel que fa als centres escolars, es controlarà la situació dels accessos. Si cal suspendre alguna classe, l'ajuntament donarà avís amb un comunicat a les 6 del matí.