El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es prepara per al 9 d'octubre, la festa del poble valencià

El floklore valencià estarà present gràcies a la presència d'agrupacions com l'Associació Cultural Dimonis Rafolins i la Muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina.

 

 

 

L'Ajuntament de la ciutat ha planificat una variada programació d'activitats entre els dies 5 i 9 d'octubre.

La tradicional Fira del Llibre a la glorieta estarà oberta al públic durant els cinc dies de celebració, des de les 18 h del dia 5 fins a la nit del dimarts 9 d'octubre. L'escriptora alcoiana, i autora del manifest dels premis 9 d'octubre d'enguany, Ana Boluda, estarà present l'últim dia de Fira per a signar llibres, a partir de les 18 h. Paral·lelament també hi haurà a la Glorieta un servei de tatuatges de henna, una variada oferta de restauració, així com actuacions itinerants al llarg dels cinc dies.

El dia 6 entre les 21 i les 22 h tindrà lloc un correfoc a càrrec de l'Associació Cultural Dimonis Rafolins. El recorregut partirà des de la plaça Mossén Josep, passant pels carrers Sant Domènec, Plaça Ramón i Cajal i Sant Nicolau fins a arribar a la Plaça d'Espanya. Aquest mateix dia, però a partir de les 18 h, l'agrupació Muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina portarà la màgia del folklore valencià als carrers del Centre de la ciutat.

El dimarts dia 9 estarà marcat per la gala dels premis 9 d'octubre al Teatre Calderón, que com ja se sap, premiaran en la ballarina Sol Picó i al Centre Excursionista d'Alcoi. L'actriu Pepa Puchades serà l'encarregada de presentar l'acte, el qual estarà precedit a partir de les 12 h pel concert de la Societat Musical Nova d'Alcoi. Les entrades per al concert podran ser adquirides en el Teatre en horari de taquilla.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alcoi, Raül Llopis, s'ha mostrat agraït per la tasca de totes les entitats col•laboradores, "sense les quals no s'haguera pogut tirar endavant aquesta programació".

Pots descarregar-te tota la programació clicant en la següent imatge: