El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es prepara per al turisme en la desescalada amb noves tecnologies i accessible per tothom

Tourist Info d'Alcoi / Ajuntament

"Queda't a casa per a poder tornar" ha sigut el 'claim' durant els últims mesos

Realitat virtual, xarxa europea WiFi4EU, sistema de "bucle magnètic", plataforma Svisual... Tots aquests són conceptes que Alcoi ha incorporat en els últims mesos per a la millora del turisme. La Covid-19 ha accelerat la transició cap a un turisme accessible i segur.

"Queda't a casa per a poder tornar" ha estat el lema de la regidoria de Turisme i la Tourist Info durant els mesos que Alcoi no ha rebut pràcticament visitants. El sector turístic és un dels més afectats per la pandèmia i la desescalada fa que, progressivament, Alcoi recupere activitat turística.


A través del seu dispositiu mòbil, els visitants poden obtindre informació en cinc idiomes (castellà, valencià, anglés, francés i alemany) amb codis QR. En els últims mesos s'han estat adaptant les diferents infraestructures gestionades pel departament, com l'Oficina de Turisme, el Refugi de Cervantes o el Centre d'Interpretació Turística Explora, que compten amb la Distinció de Bones Pràctiques Avançades Covid-19, impulsades pel SICTED.


En l'Oficina de Turisme, l'Explora i el Refugi, tot el material i els serveis que s'ofereixen estan adaptats a través de codis QR per a evitar el contacte físic. D'altra banda s'ha digitalitzat el registre de visites d'aquests museus i s'ha implantat el cobrament per TPV per a evitar la manipulació de bitllets i monedes. A més, l'oficina disposa d'estacions per a la recàrrega de mòbils i compta amb wifi gratuïta a través de la xarxa europea WiFi4EU i dins del projecte Smart City.


L'accessibilitat i la inclusió són uns altres grans objectius de la regidoria. Per això, tots els recursos turístics igual que els museus que es gestionen des de l'àrea estan signe-guiats. Així mateix, l'oficina de turisme compta amb el sistema de "bucle magnètic" en el seu taulell, que neutralitza els sons de fons per a millorar la comprensió a les persones sordes o amb discapacitat auditiva.


La Tourist Info també ofereix tots els dilluns a les persones sordes la possibilitat de connectar-se amb un intèrpret de llengua de signes, a través de la plataforma de vídeo-interpretació SVIsual, que els ajuda en qualsevol tràmit d'informació o reserva.


La realitat virtual contribueix també a trencar les barreres físiques i posar a la disposició del públic tots els recursos turístics amb els quals compta la ciutat. Així, el visitant ja pot gaudir de les recreacions del Poblat Iber del Puig i de les muralles medievals.


Segons explica la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, “hem estat treballant molt per a garantir que la tornada a la normalitat siga el més segura possible. En aquest sentit, la tecnologia és una gran aliada i una bona eina per a oferir una experiència turística millorada”.