El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es promocionarà com a 'Destinació Intel·ligent' en FITUR 2020

La I Fira Gastronòmica d'Alcoi ha sigut segon finalista en els premis atorgats pel sistema SICTED. Durant la celebració de FITUR rebrà el reconeixement.

La Fira Internacional del Turisme (FITUR) se celebra a Madrid del 22 al 26 de gener, i en ella Alcoi tornarà a tindre presència per a promocionar-se com a destinació turística. Enguany la ciutat centrarà les seues accions en donar a conéixer el projecte DTI (Destinació Turística Internacional), entés com una de les potes del pla Smart City que Alcoi porta ja anys treballant.

La presentació tindrà lloc dimecres 22 a càrrec de l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, que servirà per a avançar els continguts del pla director amb què definir el projecte DTI. La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, explica que el projecte permetrà "aportar solucions tecnològiques aplicades al destí, facilitant la presa de decisions des de la governança", i que es puguen plasmar -per exemple- en matèria d'accessibilitat, o com una font més d'informació per a l'aplicació de mesures concretes.

Premi a la I Fira Gastronòmica d'Alcoi

La gastronomia alcoiana també tindrà presència en FITUR, concretament per a rebre un reconeixement. Es tracta de la primera edició de la fira gastronòmica, celebrada el passat mes de novembre, i que ha sigut segon finalista en els premis del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED).

Més presentacions

D'altra banda, l'Associació de Turisme Interior mostrarà en FITUR les bondats de la nostra comarca, i ho faran a través de presentacions de productes turístics. D'una banda la guia editada per l'associació i que recull informació d'interés turístic de l'interior de la província, així com l'esdeveniment 'mototurístic' Costa Blanca Challenge, i iniciatives en matèria d''oleoturisme'.