El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es protegeix del Coronavirus tancant instal.lacions esportives, centres de majors i evitant actes socials

  • L'alcalde recomana que només es faça cas a les informacions oficials fugint dels bulos
  • Res se sap de moment de les Festes de Moros i Cristians perquè les mesures són -en principi-fins el 31 de març 

Fins al 31 de març, l'Ajuntament d'Alcoi, com a mesura preventiva per a evitar el contagi del Coronavirus ha decretat una sèrie de normes que van des del tancament dels teatres i els centres de majors a la recomanació de no organitzar actes socials. Divendres í hi haurà, en principi, col.legi, tot i que dilluns es podrien suspendre.

COMUNICAT OFICIAL AJUNTAMENT ALCOI

 

MESURES DE PREVENCIÓ PER EVITAR LA PROPAGACIÓ DEL CORONAVIRUS A ALCOI

 

Seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat i de la Generalitat per garantir la seguretat pública davant els casos enregistrats a Espanya del Covid 19, i atés la resolució de l’11 de març de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la que s’acorden mesures excepcionals per a esdeveniments festives i de concentració de persones a la Comunitat Valenciana per tal de limitar la propagació i el contagi pel Covid 19, es considera adient adoptar també en Alcoi mesures de prevenció, pensant en el benestar dels veïns i veïnes, seguint les directrius que marquen les autoritats sanitàries. L’Ajuntament d’Alcoi adopta les següents mesures:

 

1.-Suspendre els actes i esdeveniments de concurrència pública socioculturals, esportius i lúdic festius a la ciutat d’Alcoi, a tots els espais municipals, places i carrers. També es suspenen les visites de grups programades als monuments i edificis de propietat municipal.

2.-Decretar  el  tancament  del  Teatre  Calderón,  Teatre  Principal,  Teatre´Salesians, saló d’actes del Centre Cultural Mario Silvestre i saló d’actes de l'IVAM CADA ALCOI.

3.- Decretar el tancament dels centres de majors i aules de majors. Es limitarà l’aforament a les Biblioteques.

4.- Decretar el tancament de totes les instal·lacions esportives municipals: poliesportius Francisco Laporta, Caramanxel-Juan Agudo Garat, Batoi, complex esportiu municipal Eduardo Latorre, circuit BMX, instal·lacions de petanca, nau municipal gimnàstica artística.

5.- Revocar totes les autoritzacions pel que fa a l’ocupació d’espais públics atorgades a associacions o altres entitats col·lectives anàlogues.

6.-Revocar totes les autoritzacions pel que fa a la cessió d’espais municipals tancats.

7.-Suspendre els mercats ambulants.

8.-Es suspenen les festes del Partidor, seguint un decret que impedeix fer falles.

9.-El període i àmbit d’aplicació d’aquestes mesures comprén des del 13 de març al 31 de març, i podrà modificar-se d’acord amb les recomanacions del Ministeri de Sanitat i la Generalitat.

10.-Recomanar a les entitats privades que s’abstinguen d’organitzar durant aquest període esdeveniments multitudinaris que puguen facilitar la propagació de la malaltia, tal com indiquen les autoritats sanitàries.

11.-Aconsellar a la població, especialment a la considerada d’alt risc, que seguisquen les recomanacions i les instruccions de les autoritats sanitàries.

12.-Demanar a la població que sols s’informe a través dels mitjans oficials i que evite la proliferació de notícies falses.