El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es queda fora de la nova tanda d'ajudes de l'ARRU

7 municipis optaven a les ajudes en aquesta convocatòria, amb molta presència de municipis de les Comarques Centrals: Ontinyent, Alcoi, Bocairent i Xàtiva. Però de tots aquests tan sols ha accedit Ontinyent, que rebrà quasi 2 milions d'euros.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat la resolució d'ajudes del programa de foment de la regeneració i renovació urbana del Pla Estatal de Vivenda. I Alcoi s'ha quedat fora pels pèls. Són les conegudes com ajudes ARRU. Alcoi havia demanat quasi 3 milions d'euros per a continuar amb projectes de regeneració en la ciutat. Alcoi ja ha accedit a dos ajudes ARRU; la primera es van rehabilitar vora 50 edificis de Santa Rosa i el Centre, o s'ha urbanitzat el carrer Entença; i la segona de 900.000 euros aprovats en abril

Un total de 18 municipis optaven a les ajudes, dels quals tan sols 7 van passar la baremació mínima per accedir. Destaca la presència de municipis de les Comarques Centrals, més de la meitat. Ordenades aquestes 7, Alcoi queda en cinqué lloc, i les ajudes tan sols arriben per als 4 primers municipis: Ontinyent, amb 1,9 milions, Castelló, amb 1,3 milions; Gandia amb 1,4 milions, i finalment Burjassot, que havia demanat 1,2 milions però rebrà 940.000 euros, que és on fins arriba el pressupost. A partir d'ací, Alcoi, Xàtiva i Bocairent queden fora perquè, tot i haver superat els tràmits i puntuacions, no queden més diners.

Des d'Ontinyent s'han mostrat molt satisfets per aconseguir l'ajuda. Asseguren que és la subvenció més elevada de les quatre atorgades, i que "suposarà un impacte de 8 milions d'euros en obres a la ciutat". L'alcalde Jorge Rodríguez diu que açò demostra que "quan les coses es fan bé els resultats es repleguen independentment del color polític".