El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi es tenyeix de verd en favor dels malalts d'ELA

Font al parc de la Zona Nord.

Les fonts que es troben il·luminades són la de l'anfiteatre Amando Blanquer (parc zona nord), parc Caramanxel, plaça d'Espanya i la Rosaleda.

Amb ocasió del Dia Mundial de la Lluita contra l'ELA (aquest divendres 21 de juny) les fonts d'Alcoi i el pont de Sant Jordi s'han il·luminat de verd, tot en solidaritat amb els afectats d'aquesta malaltia. La iniciativa forma part de la campanya "Llum per l'ELA", amb la qual s'anima a la població a fotografiar-se en els edificis de les seues ciutats il·luminats de verd i a difondre-ho en les xarxes socials amb el hastag #LuzporlaELA.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gràcia, incideix en el convenciment de "donar visibilitat a aquesta dura malaltia, ajudar a mantenir la qualitat de vida dels pacients, reforçar el suport als familiars, així com reivindicar la necessitat d'impulsar la investigació en aquesta patologia". De fet, el consistori alcoià ha col·laborat en la lluita contra la malaltia amb activitats com la masterclass solidària de Zumba per l'ELA, o el menjar solidari de l'Associació Valenciana de malalts d'ELA que va acollir Alcoi recentment.

La realitat de la malaltia

A la Comunitat Valenciana, hi ha entorn de 400 persones amb ELA, de les quals 185 estan en contacte amb ADELA-CV. L'associació compta amb 337 associats. A Espanya, l'ELA afecta a prop de 4.000 persones i es diagnostiquen 900 nous casos a l'any.